Annons:

Sök

Annons:

VIF vidare i B-slutspelet – vann avgörande matchen

Vimmerby IF:s P15-lag vann den första slutspelsmatchen i Gothia Cup. Foto: Privat

VIF vidare i B-slutspelet – vann avgörande matchen

Efter premiärkrysset mot engelskt motstånd blev det förlust mot både Angered och Stångebro United. Men i B-slutspelets första omgång fick VIF jubla över första segern i Gothia Cup.
– Vi hade bra kontroll på det, säger ledaren Ola Hirte Olsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det blev en jobbig avslutning av gruppspelet med förluster mot både Angered (0-4) och Stångebro United (0-6). Drömmarna om A-slutspel tog därmed slut.

– Angered var hetare än oss även om 4-0 kanske inte speglade matchbilden egentligen. Det stack iväg lite onödigt mycket. Vi stod upp bra i början och hade några lägen. På det hela taget var det en rättvis seger. Stångebro imponerade verkligen. Det var ett skolat lag med stor individuell skicklighet. Där handlade det om att hålla nere siffrorna, säger VIF-ledaren Ola Hirte Olsson, som också har Jerker Hultkvist, Joakim Ivarsson och Kadrija Husic vid sin sida.

I B-slutspelets första omgång visade Vimmerby IF sedan styrka. Västerås 2 besegrades med 4-2.

– Det här behövde laget efter de två matcherna som har varit. Det var skönt att komma från den negativa trenden. Det blev onödigt jämnt, vi hade bra kontroll på matchen. Vi gick runt på alla våra 18 spelare under matchens gång och det är extra roligt.

"Får ge dem chips"

Faris Husic blev tvåmålsskytt och Adnan Hrnic samt Senar Moustafa gjorde varsitt mål. Nu väntar slutspelsmatch mot Linero IF i morgon kring lunchtid.

– Spelarna är lite trötta nu, men de piggnar nog till efter den här matchen. Det handlar om att pumpa i dem vatten, vätskeersättning och lite chips så de får i sig salt så gott det går.

Hur högt siktar ni?

– Nu går vi för det, men det är en match i taget som gäller. Vi ska försöka komma så långt vi kan. 

Vinner VIF:s P15-lag matchen mot Linero väntar en ny slutspelsmatch på torsdagskvällen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: