Annons:

Sök

Annons:

AVSLÖJAR: VIF uppvaktar Gullringsspelare som står under kontrakt

Gullringens nyckelspelare Albin Gustafsson och Melker Johansson uppvaktas av division 3-laget Vimmerby IF. Foto: Ossian Mathiasson

AVSLÖJAR: VIF uppvaktar Gullringsspelare som står under kontrakt

Vimmerby IF jobbar med att hitta förstärkningar till sin division 3-trupp. Nu kan Dagens Vimmerby avslöja att VIF har kontaktat två spelare som står under kontrakt med Gullringens GoIF. Det handlar om Albin Gustafsson och Melker Johansson. 
– De har varit med och tränat ett pass med oss i dag, säger David Lindgren, verksamhetsansvarig i Vimmerby IF. 

Annons:

Vimmerby IF vann division 4 norra och tog klivet upp i division 3 medan Gullringens GoIF slutade trea och missade kvalplatsen som hade gett klubben chansen på avancemang till förbundsnivå.

Gullringens spelande tränare Karlo Goranci skrev nyligen på för Vimmerby IF och kliver in i rollen som spelande assisterande tränare. 

Tränade med VIF i dag

Nu kan vår tidning berätta att VIF tittar åt Gullringshållet igen. Högerbacken Albin Gustafsson och högeryttern Melker Johansson, två spelare som har kontrakt med Gullringen, finns på VIF:s radar. Albin Gustafsson har tre år kvar på sitt kontrakt och Melker Johansson ett år kvar på sitt kontrakt. 

Gullringens nyckelspelare tränade med Vimmerby IF på tisdagskvällen.

– Gullringen informerade om spelare som de ville bjuda in till träning och då berättade vi i samma veva att vi var intresserade av att dessa två duktiga spelare till träning. Nu har de tränat med oss och sedan är det inte så mycket mer. Det är självklart spelare som är intressanta när vi tittar på vad det finns för lokala, unga spelare, säger VIF:s verksamhetsansvarige David Lindgren. 

Känner du att det är två spelare som kan bli aktuella för en övergång till VIF eller handlar det mest om ett provspel?

– Det är två spelare som har spetsegenskaper och de spelar på positioner där vi ser att vi eventuellt kommer titta på spelare som kan förstärka truppen. Men i förstahand så var det väl ett första steg och så är det väl alltid, att man kan komma och träna och testa på det, säger David Lindgren. 

Kommer ni ha en fortsatt dialog med dem?

– Jag skulle väl tycka att det var konstigt om vi inte skulle vara intresserade av två unga, duktiga fotbollsspelare som är ambitiösa, vill träna och utvecklas. De är väldigt duktiga och skulle vara aktuella för startplatser om de skulle vilja spela högre upp. 

Ser du svårigheterna med att värva dem med tanke på att de står under kontrakt?

– Vi har fått information om att de står under avtal och de har sagt att de ville komma och träna. Där är vi väl nu. Jag har ingen aning om hur Gullringen resonerar om att släppa spelare till en klubb högre upp i seriesystemet och ha spelaren i fokus. Jag vet bara hur vi själva resonerar i samma läge och då ser man kanske inte kontrakt i division 4 som ett hinder om spelare vill testa på spel högre upp. Jag har full respekt för om det ser annorlunda ut i en annan förening, det kan inte jag svara på. 

"Svarat att de står under kontrakt"

Patrik Wärnehall i Gullringens sportgrupp bekräftar att Vimmerby IF har varit i kontakt med honom angående Melker och Albin. 

– Vi har bara fått en förfrågan om att de eventuellt skulle bjuda in dem till träning. Jag har bara svarat att ”för info så står de under kontrakt”, sen har det inte varit något mer, säger Patrik Wärnehall.

Hur ser du på att kontakten är tagen från Vimmerbys sida?

– Jag vet inte om de har kontaktat dem eller inte, säger Wärnehall.

Finns det någon klausul i deras kontrakt som gör att de kan gå till klubbar högre upp i seriesystemet?

– Nej, det finns det inte. 

Kan Vimmerby köpa ut dem från deras kontrakt?

– Det har jag inte ens spekulerat i faktiskt. 

Har du pratat med spelarna i fråga?

– Nej, det har jag inte gjort efter det sms som jag fick från Vimmerby.

Du räknar med att de spelar vidare i Gullringen?

– Ja, det gör jag. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: