Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Studentfirande och seriefinal: ”Vinner vi blir det en jäkla fest”

Många av BK Bostons spelare tar studenten på fredag och de flesta av dem spelar dessutom i torsdagens seriefinal. Foto: Linus Johansson

Studentfirande och seriefinal: ”Vinner vi blir det en jäkla fest”

På fredag tar mer än tio av BK Bostons spelare studenten. Kvällen innan väntar seriefinal i division sex hemma mot Västra Ed.
– Om vi vinner blir det en jäkla fest. Det är inte optimalt att spela matchen den här veckan, men vi får se möjligheterna, säger BKB:s Emanuel Allvin.

Annons:

Alla som har tagit studenten vet hur den sista skolveckan kan, och ofta brukar, se ut. Det firas både en, två och tre gånger. För BK Boston, som slåss i toppen av division sex, slår studentveckan extra hårt. Seriefinalen hemma mot Västra Ed i morgon, torsdag, kväll, ligger minst sagt olyckligt i schemat. Mer än hälften av spelarna i matchtruppen tar studenten dagen efter.

– Matchen ligger inte så bra där, men vi får ta det som det kommer. Skulle vi förlora kan vi inte skylla på att vi har festat för att vi tar studenten den här veckan. Det är ändå vi som har valt att göra så, säger Emanuel Allvin, en av många Boston-spelare som avslutar sin tid på gymnasiet på fredag.

Inte tränat i veckan

En annan är försvarsklippan Christoffer Ekberg.

– Innan har det känts som att man varit lite negativt inställd till den här matchen. Men i dag känner jag ändå att det kommer bli bra. Det blir ju inte samma uppladdning som det brukar vara, men jag tror ändå att vi kan lösa det, säger Christoffer Ekberg.

Någon större mängd träning har det inte blivit den här veckan.

– Vi har inte tränat alls den här veckan. Ja, det är väl cykelfesten då, där många cyklade två mil, skrattar Emanuel Allvin.

I vilken form kommer ni att vara när det är dags för match?

– Jag tror ändå att de flesta kommer vara nästan 100 procent och vara redo när det väl gäller, säger Christoffer Ekberg.

”Lite charm”

Inför matchen leder Västra Ed serien, tre poäng före Boston och dessutom med en överlägsen målskillnad. Men då ska vi också komma ihåg att BKB har en match mindre spelad.

Kan ni vara med och utmana om seriesegern på allvar?

– Det tror jag verkligen. Och även om vi skulle förlora i morgon är det inte kört. Många lag kan vara med och slåss om topplatserna, tror Emanuel Allvin.

Allvin ser också något positivt med matchen, inte minst om det skulle bli seger, förstås.

– Det finns ändå lite charm med att matchen ligger där den ligger. Vi får ju avsluta gymnasietiden med en seriefinal. Och skulle vi vinna så blir det en jäkla fest Visst kommer det vara lite sega ben och huvuden, men vi får ändå se möjligheterna.

Stark defensiv

Sju matcher in i serien har Boston målskillnaden 12-2. Lite knapert med målskyttet med andra ord, men två insläppta imponerar rejält.

– Det känns som att vi har väldigt tydliga uppgifter i backlinjen, alla vet vad vi ska göra. Sen är vi ofta det spelförande laget och släpper inte till så många chanser, säger Christoffer Ekberg.

Bostonlirarna ser förstås fram emot seriefinalen, men troligen ännu mer mot studentdagen.

– Det blir skönt att ta studenten, men det är samtidigt sorgligt att det är över snart, tycker Emanuel Allvin.

– Den senaste tiden tycker jag att det har känts som att det blir skönt att ge sig i väg på nya äventyr. Det känns som att jag har gjort mitt här, säger Christoffer Ekberg och pekar mot skolbyggnaden.

Vad ska ni göra i höst?

– Tanken är att jag ska jobba och resa lite, så det blir inte något universitet direkt. Jag ska vidare sen, men har inte riktigt planerat när och vad jag ska läsa, säger Emanuel Allvin.

– Jag har sökt skola så jag har det spåret öppet. Så känner jag för att plugga kör jag kanske på det och om jag hittar ett jobb kanske det blir det. Sen vill jag helst ut och resa lite också, säger Christoffer Ekberg.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: