Annons:

Sök

Annons:

Strömbom möter sina forna lagkamrater: ”Match som jag verkligen vill vinna”

Tidigare Vimmerby IF-spelaren Ludwig Strömbom möter sina gamla lagkamrater med BK Ljungsbro i eftermiddag. Foto: Ossian Mathiasson

Strömbom möter sina forna lagkamrater: ”Match som jag verkligen vill vinna”

Ludwig Strömbom lämnade Vimmerby IF efter uppflyttningen i höstas. I dag möter den rappe vänsterbacken sina forna lagkamrater med nya klubben BK Ljungsbro.  

– Det är en match som jag verkligen vill vinna, säger han. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Dagens division 3-match mellan Vimmerby IF och BK Ljungsbro blir speciell för en av aktörerna som äntrar naturgräsplanen i Storebro. 

Ludwig Strömbom var med och spelade upp Vimmerby IF i division 3 i höstas och har till följd av flytt till Linköping bytt klubb till årets säsong. Han spelar numera för BK Ljungsbro och får i eftermiddag möta sina forna lagkamrater. 

– Det ska bli jävligt kul att möta Vimmerby och spelarna som man har spelat med tidigare. Det blir speciellt och något annat än en vanlig seriematch. Det får man också försöka tänka bort och se det som en vanlig match, säger Ludwig Strömbom.

Har det varit mycket snack med spelarna i Vimmerby i veckan?

– Jag har snackat med flera spelare och vi har triggat varandra, vilket bara är roligt, säger Strömbom.

Någon spelare som blir extra rolig att möta?

– Då får jag i så fall säga ”Thure” (Rickard Thuresson). Han är hela tiden så käftig, säger han och skrattar. 

Vad har du fått för bild av ditt gamla lag som spelar annorlunda jämfört med tidigare säsonger?

– Det känns som att de har höjt sig ett snäpp spelmässigt. De verkar vilja rulla mer boll och det är bara kul. De är nog betydligt bättre än vad de var förra året och de vann mot Eneby. Det är en bra bekräftelse på att man har något bra på gång med tanke på att Eneby är topptippade. 

Hur mycket information om Vimmerby har du delat med dig av till ledarstaben?

– Jag har gett dem småsaker att tänka på. Vi har jättebra koll på Vimmerby så jag tror vi vet vad vi kommer få.  Det kommer vara mer svårspelat nu när matchen spelas på naturgräs.

"Roligt att träffa nytt folk"

Ludwig Strömbom har varit ordinarie på vänsterbacksplatsen i Ljungsbro under hela säsongen. Mycket talar för att han spelar från start i eftermiddag. 

– Man kan aldrig vara säker med tanke på att vi har en så jäkla bred trupp med många bra spelare. Det är riktigt kul med konkurrens. 

Han trivs utomordentligt bra i sin nya klubb. 

– Det är roligt att träffa nytt folk och spela med nya spelare. Jag är redan sammansvetsad med hela gruppen trots att det bara har gått några månader.

"Ska vara på övre halvan"

BK Ljungsbro höll sig kvar efter ett rafflande negativt kval i fjol. Till årets säsong har truppen förstärkts med många duktiga spelare och är ett av de topptippade lagen i serien. 

– Det är klart att vi vill vinna varje match och komma så högt upp som möjligt. Vi har ingen klar målsättning med vad vi vill uppnå. Vi ska vara på övre halvan och kämpa för att vinna varje match och absolut inte hamna i ett negativt kval som det blev förra säsongen. 

Ljungsbro vann premiären mot Myresjö/Vetlanda med 1–0 och förlorade med 0–3 mot tippade topplaget Adas United i förra omgången. 

– Adas är bra och tuffa, speciellt borta på en liten och trång plan. Jag tycker inte att 3–0 speglar matchen då vi stundtals var riktigt bra. Vi har hittat en spelidé som vi är trygga med. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: