Annons:

Sök

Annons:

Hjärtat klappar för Gullringen: ”Speciell sammanhållning”

Albin Gustafsson och Melker Johansson är två av de egna produkterna i Gullringens trupp. Ett Gullringen som äntligen får spela sin premiärmatch i division fyra i dag. Foto: Ossian Mathiasson

Hjärtat klappar för Gullringen: ”Speciell sammanhållning”

Åtta av spelarna i Gullringens trupp har just Gullringens GoIF som moderklubb. Kanske kan det ge en extra skjuts i jakten på att åter bli ett lag med division tre-status. 
– Vi har växt upp med varandra och känner varandra väl. Det blir en speciell sammanhållning på det sättet, säger Albin Gustafsson.

Annons:

När Gullringens GoIF var som bäst var de allra flesta spelarna från orten. Utan att göra några jämförelser i övrigt är läget ett liknande i år. Albin Gustafsson, Melker Johansson, Petter Gustafsson, Olle Eriksson, Felix Johansson, Herman Lynbech, Edvin Johansson och Hugo Johansson har alla Gullringen som moderklubb. Lägg därtill att många av de spelare i truppen som kommer från andra klubbar har gjort många säsonger i Gullringen.

Speciell känsla

Två av de egna produkterna som lär kunna räkna med mycket speltid under säsongen, som börjar med hemmamatch mot Malmbäck i dag, är Albin Gustafsson och Melker Johansson.

– Det är klart att det är speciellt för mig att spela i Gullringen. Jag har varit i klubben så länge jag spelat fotboll och vi är många som känner varandra sedan vi var små. Det är kul och jag tycker att många har tagit kliv sedan förra säsongen, säger Albin Gustafsson.

Melker Johansson är inne på samma linje.

– Det är jäkligt kul att det är så många spelare från Gullringen som är med i truppen. Jag har ju spelat med nästan halva laget sen jag var sex år gammal och att alla har tagit sig till A-laget nu är lite speciellt, säger Melker Johansson.

Det känns som att det finns mycket hjärta för Gullringen i truppen?

– Absolut, det är klart att det kan vara lite annan glöd när man är många spelare från orten. I slutändan tror jag att det är en positiv grej.

”Nästan alltid ett krav”

Duon hymlar inte med målsättningen: att Gullringen ska bli ett division tre-lag igen.

– Det har gått lite halvknackigt på försäsongen, men då har vi också mött ganska bra motstånd i många matcher. Vi har en del nya spelare och det tar ett tag att hitta rätt. Vi har samma målsättning som de senaste åren; att ta steget upp i division tre. Det har alltid varit lite av ett mål för mig att få vara med och göra det, säger Albin Gustafsson.

Vad talar för att ni ska lyckas med det i år?

– Att vi bygger vidare på spelet vi hade förra året och att vi har fått behålla de flesta spelarna.

Melker Johansson lägger till:

– I Gullringen är det nästan alltid ett krav att vara topp tre. Det känns som att det alltid har varit så. Som jag ser det ska vi vara med där uppe och fajtas om seriesegern. Hade vi startat bättre förra säsongen hade vi nog varit med hela vägen redan då. Jag hoppas att det här är säsongen det händer istället.

Vad skulle det betyda för dig?

– Det hade varit speciellt och häftigt när man har spelat med så många av spelarna så pass länge och verkligen strävat efter det, säger Melker Johansson.

Måste bli bättre framåt

Gullringenspelaren lyfter fram ett par nycklar för en lyckad säsong.

– Vi har varit ruggigt bra defensivt de senaste säsongerna och det är vår absoluta nyckel. Sen måste vi bli bättre framåt.

Där har du en roll att spela?

– Ja, det är väl lite min uppgift, haha. Och inte bara min för den delen. Får vi till det tror jag att det kan bli riktigt bra, säger Melker Johansson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: