Annons:

Sök

Annons:

Talangen uttagen till landslagsläger – får stifta bekantskap med Zlatans son

Cevin Carlsson, här i Vimmerby IF-tröjan, har blivit uttagen till läger med P16-landslaget på Bosön. Foto: Ossian Mathiasson

Talangen uttagen till landslagsläger – får stifta bekantskap med Zlatans son

Lokala fotbollstalangen Cevin Carlsson får dra på sig landslagströjan för första gången. Han är kallad till ett läger med P16-landslaget på Bosön i mitten av mars. 
– Riktigt kul, säger han. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Förbundskaptenen Axel Kjäll har kallat 43 spelare till P16-landslagets kommande läger på Bosön mellan 11 och 14 mars. Cevin Carlsson, mittfältaren som har spelat för Vimmerby IF de senaste säsongerna och tillhör Kalmar FF sedan årsskiftet, är en spelarna som finns med i truppen. 

– När jag fick mejlet om att jag hade blivit kallad under skoldagen i går var det som en chock. Jag blev jäkligt glad och det är ändå något som jag har velat bli kallad till. Jag ser det som en milstolpe. Jag blev jäkligt glad, det måste jag säga, säger Cevin Carlsson.  

Det är första gången som Cevin Carlsson kallas till en samling med svenska landslaget. 

– Min utveckling har hela tiden framåt. Nu när man har fått vara med och spela och träna med Kalmar FF får man ett helt annat självförtroende som gör att man utvecklas till en bättre fotbollsspelare, säger Cevin Carlsson. 

Zlatans son är också kallad

43 spelare är kallade till lägret på Bosön och Cevin Carlsson ser fram emot att visa vad han går för.

– Det är klart att det blir en utmaning för mig att få träna, spela och möta spelarna som är bäst i min ålder i Sverige. Det är en rolig och lärorik utmaning som jag ser fram emot. Nästa steg är en UEFA-turnering i en turnering i mitten av april. Nu gäller det att visa upp sig så mycket som möjligt för att kunna ta en plats i truppen till nästa uttagning.

Zlatan Ibrahimovics yngste son Vincent Seger Ibrahimovic är också uttagen till lägret för spelare födda 2008. I december var han med när P15-landslaget tränade på Bosön och det fick stor medial uppmärksamhet.

– Det blir en stor grej av det när sonen till Sveriges största fotbollsspelare genom tiderna kommer hit och spelar. Det ska bli roligt att se vad han går för och hur han är som spelare och person. 

Till hösten ska Cevin Carlsson, som nu går i årskurs nio på Astrids Lindgrens skola, börja på fotbollsgymnasiet i Kalmar. Redan nu blir det flera resor i veckan till Kalmar. 

– Jag spelar matcher med Kalmar och tränar så mycket jag kan med deras U19-lag. Det blir en-två gånger i veckan plus match på helgerna. Om jag inte kan åka ner till Kalmar vissa dagar tränar jag med Vimmerby IF:s a-lag. Det är bra fart nu när Fredrik (Falkevall) har tagit över. Det är en rutinerad tränare med bra planering och det märker man på träningarna. Jag tycker att han är en riktigt bra tränare.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: