VIF RÄDDADE EN POÄNG I FEMTE TILLÄGGSMINUTEN

Vimmerby skapade några fina lägen i den andra halvleken och kvitterade till 1–1 på tilläggstid. Foto: Linus Johansson

Vimmerby IF var på väg mot förlust i hemmamatchen mot Haga. Då slog Oskar Stejdahl till på tilläggsid och räddade en poäng (1-1).

Den tidiga toppmatchen mellan Vimmerby och Haga var bara nio minuter gammal när Leo Jankovic gav bortalaget ledningen efter en frispark.

Vimmerby hade en hel del boll i den första halvleken och var åtminstone minst lika bra som Haga. Målchanserna lös dock med sin frånvaro och någon kvittering var egentligen aldrig nära.

Rött kort på Haddar

VIF skapade istället ett par riktigt fina chanser under de första 15 minuterna av den anda halvleken. Inte minst genom Ahmed Tharabei, som la bollen utanför i ett riktigt fint läge.

Med dryga kvarten kvar drog hemmalagets Ibrahim Haidar på sig ett rött kort, vilket minst sagt försvårade hemmalagets jakt på kvittering.

VIF såg länge ut att åka på den första förlusten för säsongen, men precis som i hemmapremiären mot Hemgårdarna lyckades laget näta på övertid. I den femte tilläggsminuten lyckades Oskar Stejdahl göra 1-1 och rädda en VIF-poäng.

Matchen slutade just 1-1 och Vimmerby står på sju poäng efter tre spelade matcher.