Annons:

Sök

Annons:

Ny roll i moderklubben för Fredrik – ”En helt annan stämning i laget”

Fredrik Kindstrand Ströberg i den roll vi är vana att se honom. Från och med i år är dock målvaktshandskarna lagda på hyllan och han har istället tagit över tränarsysslan i Storebro IF. Arkivfoto

Ny roll i moderklubben för Fredrik – ”En helt annan stämning i laget”

Från målvakt till huvudtränare. Fredrik Kindstrand Ströberg förblir moderklubben Storebro IF trogen.
– Vi har en helt annan stämning i laget nu jämfört med förra säsongen. Det är en mycket bättre känsla, säger Kindstrand Ströberg.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Fredrik Kindstrand Ströberg har så länge man kan minnas varit en säker sista utpost i Storebro IF. I höstas, efter degraderingen till division sex, åkte målvaktshandskarna upp på hyllan. Men tro för den skull inte att han övergav sitt älskade SIF. Inte alls. Från och med den här säsongen är han ny huvudtränare för klubbens herrlag.

– Det är riktigt kul och man märker ju under matcherna hur fort tiden går och det är väl ett tecken på att det är roligt. Det är klart att man får lägga ned mycket tid på fotbollen. Men jag har varit i det här i nästan 25 år och tänkte att det var lika bra att fortsätta på något annat sätt än som spelare, säger Fredrik Kindstrand Ströberg.

Stor omsättning

Han var tidigt på det klara med vad som var viktigt att lägga fokus på i sin nya roll.

– Den stora skillnaden i år är att vi har en mycket bättre stämning i truppen. Det har varit viktigt för mig.

Har ni jobbat mycket med den biten?

– Ja, vi har haft lite samkvämskvällar och hittat på lite roliga grejer för att försöka få ihop gänget. Det är något som både föreningen och jag har tryckt på.

Det har hänt en hel del i SIF-truppen efter att laget degraderades från division fem. Sju spelare har försvunnit, men samtidigt har tio spelare tillkommit. Bland nyförvärven märks bland annat målvakten Erik Petersson, som är den som ska ersätta Kindberg Ströberg i Storebros mål.

SIF-tränaren är nöjd med klubbens nyförvärv och nämner några av dem lite extra.

– Vi har väl gjort minst antal mål i serien sedan Jimmi Wickström slutade och förhoppningen i år är att Imad Khankan ska kunna göra en del mål. Otto Svensson har en del rutin, kommer in med en bra känsla och är en stämningshöjare. Hector Karlsson har väldigt fort vuxit ut till en bra seniorspelare och han har inte ens fyllt 18 år än. 

Aggressivare spel

Fredrik Kindstrand Ströberg tycker att det är svårt att jämföra förra årets lag med årets.

– Det är jättesvårt. Den stora skillnaden som jag ser är som sagt känslan i laget, att den är mycket bättre nu. Rent fotbollsmässigt tycker jag att det går ungefär på ett ut. 

SIF-tränaren kan till och med se det som ganska positivt att börja om i sexan efter ett antal tuffa säsonger.

– Det får man väl ändå säga. Det kändes som att det var dags för det och att kunna göra en generationsväxling på riktigt.

Vad vill du bygga för typ av lag?

– Framförallt vill jag att vi ska ha väldigt kul tillsammans. I spelet vill jag se ett aggressivare spel än tidigare och att vi förhoppningsvis spelar en lite mer anfallsglad fotboll. 

Nämns som favoriter

På lördag väntar premiär och det blir derby direkt när Frödinge/Brantestad SK kommer på besök.

– Det är det här vi har tränat för i några månader. Det är en tuff match och vi har duktig revansch att försöka utkräva efter 4-1-förlusten mot dem i cupen. Det ska bli intressant.

Hur ser du på era chanser på lördag?

– Jag tror att vi har goda chanser. Vi får ta med oss det vi tyckte att vi gjorde fel i cupmatchen och försöka ändra på det.

Just Storebro och FBSK har på förhand nämnts som två av seriefavoriterna av många av tränarna i serien.

– Det är inte så överraskande att vi nämns med tanke på att vi kommer från femman. Sen har vi ju inte så mycket division fem-rutin kvar i truppen.

Vad har ni för mål med säsongen?

– Det är ett lite tråkigt svar, men vi kommer gå ut och försöka vinna varje match och så får vi se hur långt det räcker. Vi kommer kunna vara med och tävla mot alla lag. Det är viktigt med en bra start, säger Fredrik Kindstrand Ströberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: