Annons:

Sök

Annons:

Gustafsson straffräddare när Gullringen vann med uddamålet

Petter Gustafsson räddade straff och Rasmus Bexell gjorde mål när Gullringen slog Aneby med 1–0. Foto: Gullringens GoIF/Arkiv

Gustafsson straffräddare när Gullringen vann med uddamålet

Gullringens GoIF fortsätter imponera på Gullemon. Aneby SK besegrades med 1–0. Rasmus Bexell gjorde enda målet och Petter Gustafsson räddade straff med 20 minuter kvar. 
– Nu är det bra, men det var en nervpärs, säger tränaren Daniel Wernersson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Hemma på Gullemon trivs Gullringens GoIF utomordentligt bra. Säsongens tredje hemmaseger inkasserades mot Aneby SK på onsdagskvällen. Viktige forwarden Rasmus Bexell gjorde matchens enda mål i mitten av första halvlek. 

– Han är stark i boxen, slänger sig fram på en boll och petar in den i mål. Han är en jätteviktig uppspelspunkt och kan hålla undan vem som helst och sedan fördela bollen, säger tränaren Daniel Wernersson. 

Gullringens 1–0-ledning höll i sig och Aneby SK fick ett gyllene kvitteringsläge med 20 minuter kvar. Domaren pekade på straffpunkten och Gullringens målvakt Petter Gustafsson svarade för en vass målvaktsräddning. 

– Jag såg inte själva straffsituationen, men Ola (Lindblom) som drog på sig den sa att den var horribel. Det verkade billig, men jag hade för dålig vinkel. Riktigt bra räddning av Petter på straffen, säger Daniel Wernersson. 

"Dunkar bara upp bollen centralt"

Gullringen försvarade sig på ett förtjänstfullt sätt och släppte inte till så många chanser. 

– Jag tycker att vi gör det bra och kontrollerar matchen. Utöver straffen som Petter räddar har de något halvläge, men det är inte så mycket mer. De dunkar bara upp bollen centralt och där står ”Alex” (Alexander Svartz) och Ola (Lindblom) och löser det mesta. Deras långe mittback hade en hyfsad nick som Petter räddade i slutskedet. Det är klart att det alltid är nervigt när man leder med 1–0 hela matchen. 

Gullringen går i och med dagens seger upp på tio poäng efter fem spelade matcher. 

– En riktigt viktig seger. Det var en moralstärkande insats senast och nu gör vi det okej spelmässigt. Det är skönt att vi vinner matcher hemma och nu måste vi med oss det till bortaplan också. 

Beröm delades ut till tre killar med Gullringen som moderklubb: målvakten Petter Gustafsson, högerbacken Edvin Johansson och innermittfältaren Herman Lynbech. 

Jesper Wärnehall blev utvisad efter sitt andra gula kort i slutminuterna och är därmed avstängd mot Egnahems BK. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: