Annons:

Sök

Annons:

Jones lag är två segrar från Allsvenskan: ”Det är en dröm”

Emma Jones kan vara med och föra IFK Kalmar till Allsvenskan. Foto: IFK Kalmar

Jones lag är två segrar från Allsvenskan: ”Det är en dröm”

Emma Jones, Camilla Näslund och Lovisa Johansson har alla ett förflutet i den lokala fotbollen. Nu är de på väg att föra IFK Kalmar till Allsvenskan.
– Det är en dröm, det är ju det här man spelar för, säger Emma Jones.

Annons:

Två lag från Elitettan kommer att spela i Allsvenskan nästa säsong. Att Växjö DFF lägger beslag på en av de platserna är reda klart. Där bakom står det mellan IFK Kalmar, Assi IF och AIK om vilket lag som ska avancera till landets högsta serie.

Inför förra helgens matcher var IFK Kalmar långt ifrån att vara i förarsätet i jakten på andraplatsen. Men efter att både Assi och AIK överraskande förlorat sina matcher står Kalmar helt plötsligt med ena benet i Allsvenskan. Segrar i de två avslutande matcherna räcker för att säkra andraplatsen av egen kraft.

”Ser väldigt bra ut”

I Kalmarlaget hittar vi bland annat Emma Jones, Lovisa Johansson och Camilla Näslund. Alla tre har ett förflutet i Vimmerby IF och Näslund har också spelat i Hultsfreds FK.

Emma Jones ser med tillförsikt fram emot avslutningen och hoppas förstås få fira ett allsvenskt avancemang.

– Det ser väldigt bra ut. Våra chanser förbättrades rejält den gångna helgen i och med att både Assi och AIK förlorade. Jag hade väl inte förväntat mig att det var i de matcherna det skulle kunna hända. Å andra sidan har det varit tydligt att alla verkligen kan slå alla i den här serien, säger 22-åriga Emma Jones.

Är ni redo för Allsvenskan?

– Jag vet inte om något lag i Elitettan är redo för det egentligen. Men det blir vad man gör det till.

Hög arbetsmoral

Att IFK Kalmar skulle vara med och slåss om en allsvensk plats var en förhoppning inför säsongen.

– Målet är ju alltid att vara med så högt upp som möjligt. Sen har vi haft väldigt mycket fokus på att ta en match i taget.

Varför har det gått så bra för er?

– Styrkan i vårt lag är arbetsmoralen. Vi jobbar oerhört hårt under matcherna och hjälper varandra väldigt mycket. Individuella prestationer spelar också stor roll, vi har många spelare som kan göra avgörande insatser både offensivt och defensivt.

Svåra matcher

Holmalund och Assi är matcherna som återstår för IFK Kalmar.

– Båda matcherna är jättetuffa. Holmalund kämpar för att hålla sig kvar i serien och Assi är ju med och slåss om uppflyttning.

Är det nervöst inför avslutningen?

– Klart att det är lite nervöst. Men det är ju här man vill vara. Att spela i Allsvenskan är ett mål för mig. Jag har varit nära att få göra det med Hammarby tidigare. Då gick vi upp i Allsvenskan, men annat kom i vägen och jag blev inte kvar, säger Emma Jones.

Snart kan drömmen slå in med IFK Kalmar istället.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: