Annons:

Sök

Annons:

VIF-tjejerna har målsättningen klar inför Bullerby Cup:

Vimmerby IF:s flickor födda 2011 är obesegrade i årets seriespel. Nu vill man gå långt i Bullerby Cup. Foto. Linus Palmér Hård

VIF-tjejerna har målsättningen klar inför Bullerby Cup: "Ska vinna"

Vimmerby IF:s flickor födda 2011 ser fram emot årets Bullerby Cup. I år tillhör man F13-klassen, vilket innebär att man för första gången får tävla – räkna resultat och tabell. Tjejerna har en tydlig målsättning klar för sig.
– Tjejerna ska vinna, säger de, förklarar lagets tränare, Torbjörn Bodman.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Under tisdagen gjorde Vimmerby IF:s lag i F13-klassen sin sista träning inför årets Bullerby Cup. Cupen drar igång på torsdag och laget inleder med match mot Madesjö IF, klockan 09:00.

– Tjejerna ska vinna, säger de. Att vinna är såklart inte allt. Det viktiga är upplevelsen och att ha roligt. Sen är det absolut inte orealistiskt att vi kan gå långt. Man märker på både dagens träning och gårdagens träning att tjejerna är väldigt fokuserade.

Bullerby Cup blir lagets andra cup för säsongen. Under våren besökte man en cup i Tidaholm och där fick man testas mot tufft motstånd. Bodman förklarar att det var en rolig och lärorik upplevelse:

– Vi var på en cup i Tidaholm, i våras. Där gick det verkligen jättebra. Vi fick möta några av landets bästa lag i den här åldern och spelade oavgjort mot ett av dem. Det var väldigt kul och lärorikt.

Obesegrade i seriepselet

Det är däremot inte bara på vårcupen i Tidaholm, som VIF-laget varit framgångsrikt. Under hela säsongen har tjejerna skördat framgångar och radat upp seger efter seger. Faktum är att man plockat full pott i seriespelet under våren. På nio matcher har man tagit maximala 27 poäng och gjort hela 65 mål.

– Laget är obesegrat i serien denna säsong. Men nu möter vi nytt motstånd, vilket alltid är roligt. Vi får se hur det går nu i Bullerby Cup.

"Spelar ingen roll vem som gör mål"

Lagets främsta styrka är gemenskapen, menar Bodman:

– Det är jättebra gäng. Tjejerna är väldigt självgående. Lagets största styrka är att det verkligen är ett lag, ett gäng. Det spelar liksom ingen roll vem som gör mål och de funkar superbra tillsammans.

Linus Palmér Hård

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: