Annons:

Sök

Annons:

Kritik mot

David Lindgren, verksamhetsansvarig i Vimmerby IF, bemöter kritiken. Foto: Simon Henriksson

Kritik mot "toppat" lag – så svarar VIF-chefen

Två Vimmerby IF-lag möttes i kvartsfinalen av P13-slutspelet. Det ena vann med 9-0 och efter matchen kom kritik mot att det ena laget toppats.
– Att det finns föräldrar med åsikter är fullt normalt, säger David Lindgren, verksamhetsansvarig i Vimmerby IF.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I P13-klassen hade Vimmerby IF ett gult och ett svart lag. Som vår tidning rapporterade om i fredags tog sig båda lagen vidare till A-slutspelet. Slutspelsträdet föll sig så olyckligt att de båda lagen möttes redan i kvartsfinal. 

Då blev det hela 9-0 till det svarta laget och HÄR kan du läsa mer om det. Efter matchen kom flera kommentarer på sociala medier om att det ena laget var "toppat". Vår tidning fick också uppgifter om att alla inte tyckte att det hela gått rätt till inför turneringen i hur lagen togs ut. 

David Lindgren är verksamhetsansvarig i Vimmerby och vi bad honom svara för hur man resonerar inom föreningen. 

– Jag tror ingen har uttalat att man har ett starkare lag. Det handlar om barn som har roligt tillsammans och gör det man älskar tillsammans. Det är samma ålder och samma lag, men just det här laget har 38 spelare och ungdomsledarna försöker tillgodose så mycket de bara kan och inte bara under Bullerby Cup. Min upplevelse är att vi lyckas mer än vi misslyckas, men som alltid när man delar in lag så finns det föräldrar och andra med åsikter. Det är fullt normalt, säger David Lindgren. 

Varför finns den här uppdelningen?

– Vi har väldigt stora barngrupper och spelar i en lite mer utmanande serie och i en lite mer lokal serie. Mellan de här lagen flyttas spelarna för att få utvecklande matcher och motstånd. Vi vill inte vinna alla matcher med tvåsiffrigt. I Bullerby Cup ville vi också få en bra matchmiljö och under en cup kan man inte flytta spelare emellan. Därför hade man gjort den här fördelningen för att det skulle vara en utvecklande matchmiljö för alla spelare. Nu hade vi ett lag som slutade tvåa och ett lag som slutade femma. Det är helt fantastiskt. Jag har spenderat mycket tid i klubblokalen och pratat med dem efteråt och båda lagen har haft en fantastisk cup. Man var nöjda i båda gängen, även om man förstås var ledsna över en finalförlust. Men spelarna och ledarna har gjort ett fantastiskt jobb med laget. 

"Gärna undvikit den situationen"

Men att det fanns en nivåskillnad mellan lagen blev uppenbart i kvartsfinalen. Att just de två lagen fick mötas i en "internmatch" i A-slutspelet var olyckligt, medger David Lindgren.

– Det tror jag alla ledare, spelare och föräldrar tyckte var väldigt olyckligt. Jag vet att ledare och organisation hanterat det på bästa sätt och efter den här matchen gick man vidare till nästa match, som båda lagen fick vinna. Sedan är det aldrig roligt när interna lag måste mötas, men det går inte att undvika i tävlingsklassen, säger han och fortsätter:

– Jag har full förståelse för att man tycker att det blev olyckligt att lagen behövde mötas. Vi hade gärna undvikit den situationen fram till en eventuell final, men nu blev det så. Båda lagen visade att de är fantastiskt duktiga och blev som sagt tvåa och femma. Min reflektion är att spelarna är väldigt glada och nöjda. 

Just nivåanpassning alternativt toppning är väl en definitionsfråga. Hur ser du på det?

– Det är en stor skillnad. Vi jobbar ständigt med nivåanpassning. När man avslutat barnfotbollen vid tolv års ålder och går över till ungdomsfotbollen är man inte bara låst till sitt eget lag. Då skapar vi kombinationslag och har spelare som brinner och tränar extra mycket. Flera får spela i äldre grupper för att ha en utvecklande tränings- och matchmiljö. Vi är en inkluderande förening och tar emot spelare som börjat spela fotboll sent i åldrarna samtidigt som vi har spelare som tränat en längre tid. Då måste man ibland anpassa tränings- och matchmiljön för att få det så bra som möjligt. Så att arbeta med nivåanpassning gör vi ständigt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: