Annons:

Sök

Annons:

  • VIF vann med klara siffror i internmatchen:

    De två VIF-lagen möttes i kvartsfinalen av A-slutspelet för P13. Då vann det ena laget med 9-0. Foto: Stefan Härnström

  • VIF vann med klara siffror i internmatchen:
  • VIF vann med klara siffror i internmatchen:

VIF vann med klara siffror i internmatchen: "Tydligt ett starkare lag"

Båda Vimmerby IF-lagen tog sig vidare till A-slutspel i P13-klassen. Det ena laget vann med 9-0 och man har inför cupen valt att ta ett tydligt starkare lag.
– Det är så vi har haft det i seriespelet också, säger Christian Ekström, ledare för det gula laget. 

Annons:

Två Vimmerby IF-lag spelar i P13-klassen och båda tog sig till A-slutspel. Det blev så pass olyckligt att de båda lagen fick möta varandra i kvartsfinalen. 

Då visade det sig också att det ena laget är rätt klart mycket starkare än det andra. Det svarta laget segrade med 9-0 i kvarten. 

– Lite synd. Det är jobbiga känslor för gula laget nu och det blir jobbiga känslor för det andra laget med. Vi har ett tydligt starkare lag i år, men båda tog sig vidare till A-slutspelet, säger ledaren Christian Ekström.

Varför har ni valt att ha ett starkare lag?

– Det är så vi har haft det i seriespelet. Vi har funderat på det innan och nu testar vi det i år. 

"Väldigt bra föräldrar"

John Lindström är ledare för det svarta laget och tyckte också det var tråkigt att de två lagen möttes i kvartsfinalen.

– Man hoppas inte det, men det är som det är. När vi såg trädet förstod vi att det kunde bli så. 

Vad säger ni om själva matchen?

– Det var en ganska väntad match. Tyvärr får vi några snabba mål emot oss och då blir det lite jobbigt. Grabbarna kämpar på och gör en jättebra turnering och nu har vi två matcher kvar, säger Christian Ekström. 

– Vi tryckte på att det här var en internmatch och att vi skulle visa respekt inom laget för varandra. Det var en gemensam match med laget tillsammans och vad det blev spelar ingen roll. Det är en stor grupp som ska ha kul, säger John Lindström. 

– Vi är ett och samma lag. Vi önskade inte att vi skulle mötas så här, men nu blev det så. Det är blandade känslor för båda lagen.

Är alla okej med att ni har ett starkare lag?

– Det är alltid en nivåanpassning och vi har samma lag som i seriespelet. Man har spelat ihop sig och det hänger lite på var man är i sin fotbollsutbildning och hur man utvecklas mest. Man tränar på en viss roll i ett lag och så. Det är bra för individen och bra för laget, men det blir tydligt när det är så här, säger John Lindström.

Och det är inga sura miner över det?

– Vi har väldigt bra föräldrar och jag tror inte vi får några synpunkter för det. Alla är införstådda med det, säger Ekström.

– Vi har kört det här hela våren och det har gått bra för båda lagen. Sedan är lagen inte helt fasta, det kan ändras tre, fyra spelare varje vecka, men här i Bullerby Cup kan vi ju inte ändra. 

Chans att gå hela vägen

Båda lagen tog sig ju som framgått också till A-slutspel. Nu är det Vimmerby IF 2, det svarta laget, som har chans att gå hela vägen. 

– Nu får vi Åtvidaberg och det blir en nöt. Vi spelar fin fotboll och har chansen, men är Åtvid bättre än oss så är det så. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: