Annons:

Sök

Annons:

Gullringsspelarens säsong över: ”Ligger hemma och gör inte så mycket

Olle Erikssons högra nyckelben gick ur led hemma mot Egnahems SK i lördags och Gullringsyttern missar resten av säsongen. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringsspelarens säsong över: ”Ligger hemma och gör inte så mycket"

Gullringens GoIF får klara sig utan Olle Eriksson i jakten på nytt division 4-kontrakt. Yttermittfältaren skadade nyckelbenet mot Egnahems SK och missar resten av säsongen. 
– Jättetråkigt, säger 21-åringen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var i början av lördagens hemmamatch mot topplaget Egnahems SK som olyckan var framme. Olle Eriksson, viktig yttermittfältare i Gullringens GoIF, landade illa på högeraxeln och förstod direkt att något var på tok. 

– Jag fick en löpboll och när jag petade till bollen fick jag en tackling som gjorde att jag kom ur balans och ramlade rakt på axeln. Jag kände direkt att det gjorde ont, kollade på axeln, såg att det var något som stack ut och tänkte ”det här är inte bra”. Det var sån jäkla smärta, säger Olle Eriksson. 

Gullringsmittfältaren klev av planen med en gång och fördes med bil till Västerviks sjukhus. 

– När man såg att nyckelbenet stack ut tänkte man att nyckelbenet var brutet. Det visade sig att nyckelbenet hade gått ur led och förskjutits. Jag tänkte att man skulle dra det till rätta där, men det är tydligen inget man gör. Läkaren sa att jag ska gå hos sjukgymnast och det kommer läka av sig själv med hjälp av rehab i tre månader. Jag är glad för att inget är brutet. Det sticker upp lite grann på axeln och det kommer tydligen vara så nu, säger Olle Eriksson. 

Gullringen kan hamna i negativt kval

Olle Eriksson är sjukskriven från jobbet i tre veckor och spelar av förklarliga skäl ingen mer fotboll under detta kalenderår. 

– Jag har fått en mitella som jag går runt med och ska besöka sjukgymnasten framöver. Som det är nu får jag inte lyfta någonting och inte anstränga mig. Jag är sjukskriven i tre veckor, ligger här hemma i lägenheten och gör inte så mycket. Det är riktigt pissigt och börjar bli rätt drygt.

Skadorna som drabbar spelarna i Gullringens trupp verkar aldrig vilja ta slut.

– Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss när Gustavo (Borges) skadade sig i början av säsongen och Karlo (Goranci) blev borta länge. Det är två nyckelspelare och sedan har vi hela tiden haft småskador 

Nu, när laget har som störst behov av spelare för att undvika negativ kvalplats, saknas även Olle Eriksson och Linus Hillström. 

– Det är tråkigt som fan. Man hade såklart velat vara med nu i slutet av säsongen och spela de viktiga matcherna. 

Med fem matcher kvar att spela ligger Gullringen två poäng före Malmbäcks IF på negativ kvalplats. 

Hur ser du på att det kan bli negativt kval för er?

– Det är förstås tråkigt att vi har hamnat i den situationen. Att det ens kan bli negativt kval trodde man inte i början av säsongen. Det är en bra serie och topplagen är riktigt bra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: