VIF studsade tillbaka och tog stabil seger mot jumbon

Vimmerby IF tog en programenlig 7–0-seger mot jumbon IF Eksjö. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IF är tillbaka på segerspåret. Det blev seger med övertygande 7–0 i hemmamatchen mot jumbon IF Eksjö. Frida Pöder fick fart på målskyttet och svarade för fyra fullträffar.

Vimmerby IF studsade omgående tillbaka efter förlusten mot topplaget Ulricehamns IFK i förra omgången och besegrade IF Eksjö med 5–0 på lördagseftermiddagen.

Det dröjde fram till matchminut 35 innan VIF spräckte nollan på Arena Ceos. Ytterbacken Matilda Älvehag satte 1–0, framspelad av Sarah Falkevall, och Molly Levin slog till på volley när hon gjorde 2–0 strax före paus.

Frida Pöder sköt 3–0 i upptakten av andra halvlek och hann med ytterligare tre (!) mål innan domaren blåste av matchen. Hon gjorde 5–0 i minut 82, 6–0 i minut 85 och 7–0 i minut 89. Stina Kägo Bragsjö satte 4–0 i 75:e minuten och svarade för flera av framspelningarna till de sista målen.

VIF är i fortsatt serieledning och ställs mot jagande Skultorps IF nästa helg.

En längre artikel kommer senare i kväll.