Annons:

Sök

Annons:

Nästa helgs seriefinal i sikte efter dagens säkra seger

Frida Pöder stänkte dit fyra mål i Vimmerby IF:s 7–0-seger mot IF Eksjö. Foto: Ossian Mathiasson

Nästa helgs seriefinal i sikte efter dagens säkra seger

Vimmerby IF gjorde vad de skulle göra hemma mot IF Eksjö och vann med 7–0. Nu riktas fokuslamporna om till nästa lördags seriefinal mot Skultorps IF. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Att serieledaren Vimmerby IF skulle bärga tre poäng i hemmamatchen mot jumbon IF Eksjö var en lågoddsare. VIF gjorde vad som krävdes och vann med 7–0 efter fyra mål sista kvarten. 

– Att vi skulle vinna hade jag väl kanske räknat med inför matchen, säger tränaren Pierre Brorsson. 

Efter en pigg inledning tappade Vimmerby IF kommandot på ett högsommarvarmt Arena Ceos. 

– Vi rivstartade matchen och hade några bra lägen, sedan var vi mer nöjda när vi hade slagit en passning och rörde oss inte förrän vi fick målet efter halvtimmens spel. säger Pierre Brorsson. 

Matilda Älvehag öppnade målskyttet i matchminut 33 och Molly Levins tjusiga volleyskott sex minuter senare betydde 2–0.

– Vi blev klart mycket bättre mot slutet av första halvlek, säger Pierre Brorsson. 

Två straffar på kort tid

Jumbon Eksjö missade en straff i upptakten av andra halvlek och i det efterföljande anfallet tilldömdes VIF en straff som Frida Pöder förvaltade på bästa tänkbara sätt fram till 3–0. 

– De fick en straff som de sköt i ribban och returen gick över. De hade chansen att göra 2–1, men det var istället vi som gjorde 3–0. Vi tog över fullständigt i andra halvlek och skapade massor med chanser. Vi gjorde en hel del mål på slutet och det är roligt att de kommer rätt i löpningarna och får göra mål. Det känns bra inför fortsättningen, säger Brorsson. 

3–0-skytten Frida Pöder gjorde ytterligare tre mål (fyra mål på en halvlek) och Stina Kägo Bragsjö svarade för 4–0-målet. 

– Det är alltid bra när vi hittar målet igen och forwards blir ofta beroende av att få göra mål. 

Seriefinal nästa helg

Nästa helg – närmare bestämt lördagen den 14 september – reser Vimmerby till Orkanvallen i Skultorp för en högintressant seriefinal. Fyra omgångar återstår och VIF ligger en poäng före Skultorp. 

Har du börjat fundera något på den stundande seriefinalen?

– Visst har vi börjat fundera på den. Vi spelade 4–4–2 i dag och började matchen bra genom att ligga rätt och få lite spelyta bakom deras backlinje när vi väl hade vunnit bollen. Vi lär backa hem, ligga rätt och ha ett samlat lag. Vi ska ge dem en redig match. De har gått bra nu och ska ha pressen på sig på hemmaplan. De måste vinna mot oss. 

Mittbackarna Molly Levin och Elin Lindquist, innermittfältarna Julia Rosin och Alicia Strand och fyramålsskytten Frida Pöder fick beröm i ett starkt VIF. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: