Annons:

Sök

Annons:

Wow vilka guldtjejer – 16 segrar på 16 matcher för VIF-laget

Vimmerby IF:s F2011-lag firar seriesegern efter 16:e segern på 16 matcher den här säsongen. Foto: Privat

Wow vilka guldtjejer – 16 segrar på 16 matcher för VIF-laget

Vimmerby IF:s F2011-lag är något utöver det vanliga. Laget vann alla sina 16 matcher i serien och kunde fira seriesegern med guldhattarna på efter den sista omgången.
– Det är helt galet egentligen, säger tränaren Fredrik Credholdt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

16 spelade matcher, 16 segrar, 48 poäng och 100-21 i målskillnad. Vilken otrolig säsong Vimmerby IF:s F2011-lag har haft. När laget förra helgen vann mot Landsbro IF FK med 8-1 i den sista omgången kunde man fira seriesegern med guldhattar – hattar som for i luften framför kamerorna.

– Att de är duktiga visste vi, men kanske inte så här bra. Säsongen har varit fantastisk – det är helt galet egentligen, säger Fredrik Credholdt, som är en av lagets tränare.

Lagets övriga ledare är Torbjörn Bodman, Emma Olofsson, Åsa Johansson och Maria Carlsson.

– Det är verkligen en bedrift som tjejerna har svarat för. Det är inte alla fotbollsspelare som under sin livstid får vara med och vinna en serie. Roligt också att det är så många av VIF:s lag både på flick- och pojksidan som gör så bra ifrån sig – verkligen ett kvitto på klubbens fina arbete med ungdomsverksamheten, säger Fredrik.

Första året med seriespel

Efter alla år med sjumannafotboll var 2024 det första året där tjejerna spelade med nio spelare på planen, räknade poäng och även första året man ”bara” hade ett lag.

– Under sjumannatiden hade vi två lag, men det var aldrig några fasta lag utan vi hade ett 20-tal tjejer i träning som vi blandade i olika grupper från match till match. Det tror jag att vi har stor nytta av nu – kvalitetsmässigt är gruppen väldigt jämn, säger Fredrik Credholdt.

– Som kick off inför säsongen åkte vi till Tidaholm på en cup, och det var nog då det började gå upp för tjejerna att de faktiskt är väldigt duktiga. Bland annat spelade vi oavgjort mot ett akademilag från Borås, som sedan vann hela cupen.

Priviligierade i Vimmerby

Förklaringarna till lagets framgångar är många, men Fredrik lyfter framför allt fram de förutsättningar som Vimmerby IF skapar för sina lag.

– Vi i Vimmerby är priviligierade med alla ytor på Ceosvallen, bolltältet och alla andra möjligheter som ges oss – bland annat har man löst så att alla som vill extraträna kan göra det.

– I vårt lag har vi också haft en fantastisk träningsnärvaro. Vi har haft 18 spelare i truppen, och det är sällan som det har varit mer än någon enstaka tjej som har saknats på träning. Det är en stark grupp med riktigt bra sammanhållning, jag tror att det är nyckeln till det hela. Vi har roligt tillsammans och alla är väldigt tävlingsinriktade, vilket märks på matcher, berättar Fredrik Credholdt.

Även F2010 seriesegrare

Efter säsongens 16:e seger firade laget tillsammans med sina familjer med att gå ut på restaurang i Vimmerby. Nu väntar några veckors ledighet innan vinterträningen drar i gång.

– Vi tänkte köra två pass i veckan från och med månadsskiftet. Sedan blir det cupen i Tidaholm i vår igen innan nästa säsong drar i gång. Som ledare är det otroligt kul att vara med och forma en grupp med så här motiverade spelare och som är så fokuserade på att lära sig och ta till sig allt på varje träning och match, säger Fredrik Credholdt.

Även Vimmerby IF:s F 2010-lag vann sin serie. I en dramatisk och helt avgörande match i helgen vann laget över dåvarande serieledaren Vetlanda FF/Hvetlanda GIF med 7-5, passerade Vetlanda och vann serien med två poäng. Av sina 14 matcher vann VIF elva, spelade två oavgjorda och förlorade bara en.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: