Annons:

Sök

Annons:

VIF testar nytt spelsystem i premiären – flera nyckelspelare saknas mot Gullringen

Markus Ahl är en av spelarna som saknas i Vimmerbys första träningsmatch. Foto: Linus Johansson

VIF testar nytt spelsystem i premiären – flera nyckelspelare saknas mot Gullringen

Matchpremiär för året hemma mot Gullringens GoIF. Då vill Vimmerby IF börja spela in ett nytt spelsystem.
– Nu har vi förutsättningar för att förbereda oss på ett helt annat sätt, säger VIF-tränaren David Lindgren.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby IF:s herrlag hade ett minst sagt tungt och turbulent 2017. Det slutade med en degradering till division tre. Nu tar VIF ny fart och under lördagen väntar årets första träningsmatch när Gullringens GoIF kommer på besök till Skobes Arena. VIF har tidigare tvingats ställa in två matcher.

– Nu har vi haft en träningsperiod på fem veckor där vi har försökt att jobba med vår fysiska status och med vår spelidé. Då kan det vara skönt att bryta av med en tidig träningsmatch och känna lite på de saker som vi har tränat på. Gullringen är ett ambitiöst division fyra-lag och det var jättekul att båda lagen ville spela, säger David Lindgren.

Offensivare VIF

Tanken är att Vimmerby ska ha mer kraft i det offensiva spelet under kommande säsong än vad man hade under hösten 2017. Idén är att spela med en form av 4-3-3-uppställning.

– Vi har tittat på hur spelartruppen ser ut och hur vi ska kunna använda den för att få ut maximalt av varje enskild spelare. Då tror vi att den här spelformen kommer att passa oss ganska bra.

Vad blir skillnaderna jämfört med förra året?

– För egen del så kom jag ju in till höstsäsongen och då låg vi i botten. Då handlade mycket om att anpassa sitt spel efter motstånd, även om vi försökte förändra vissa saker i vårt eget spel också. Nu har vi förutsättningar för att förbereda oss på ett helt annat sätt, säger David Lindgren.

Det blir ett mer offensivt Vimmerby IF med andra ord?

– Det är ambitionen, att vi ska kunna vara ett hot framåt. Sättet som vi anfaller på ska också ligga till grund för hur vi försvarar oss.

Skadeproblem

Vimmerby har en del skadeproblem och varken Jonathan Fält-Öhr, Abdulrhman Kharma, Markus Ahl eller Abdi Salah är tillgängliga för spel. Det är inte heller Mojeb Abdul Majed och Adam Kisitu.

– Fält-Öhr har fortfarande lite problem med benbrottet som han ådrog sig förra säsongen. Vi kommer inte att skynda in honom utan han får ta det successivt. Förhoppningsvis ska han vara fullt redo när serien drar igång. ”Macke” Ahl har lite problem med en baksida, men vi hoppas att han kan komma igång och träna med boll nästa vecka. Kharma har haft lite bekymmer med ett knä och där är det fokus på rehab just nu. Abdi Salah har problem med ljumskarna, säger David Lindgren.

Fakta

Vimmerbys trupp:

Målvakter: Gustaf Johansson och Nic Rydholm (kommer att stå en halvlek var).

Utespelare: Oskar Bergman, Simon Larsson, Victor Gustavsson, Rickard Thuresson, André Nunes, Jacob Johansson, Isak Granström, Ted Åström Åberg, Ali Mohammed Mustafa, Ludvig Lundqvist, Joakim Storm, Mohammed Ibrahim, Karl-Viktor Söderquist, Niklas Gunnarsson och Mohammad Jafr.

Gullringens trupp:

Marcin Muszka, Martin Höglid, Ola Lindblom, Erik Lindblad, Bell Maneetup, Isack Thuresson, Christian Simonsson, Jesper Wärnehall, Hampus Wulff, Rasmus Bexell, Rasmus Stahlin, Dick Johansson, Kevin Gaines, Albin Gustafsson och Anwar Ismail.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: