Annons:

Sök

Annons:

Förre VIF-målkungen byter klubb – klar för norska högstaligan

Simon Alexandersson är klar för Kristiansund i norska högstaligan. Foto: Simon Henriksson

Förre VIF-målkungen byter klubb – klar för norska högstaligan

Simon Alexandersson var en aktad målgörare i Vimmerby IF. Nu har 25-åringen bytt klubb. Han lämnar IK Brage för norska högstaligaklubben Kristiansund BK.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Under sina två säsonger i Vimmerby IF vräkte Simon Alexandersson in mål. Succén tog honom till Åtvidabergs FF och sedermera till Allsvenskan genom AFC Eskilstuna.

Där blev det ett mål på sju starter. 

Efter säsongen bröt Alexandersson och klubben med varandra och i stället hamnade han i Superettan-nykomlingen IK Brage. På 16 matcher har det blivit åtta mål för honon. 

Nu är det klart att Alexandersson går till norska högstaligalaget Kristiansund BK. En läkarundersökning är det enda som återstår innan kontraktet som är skrivet på tre år börjar gälla.

– Det har gått väldigt fort och var ingenting vi hade räknat med i det här fönstret. Kristiansund hörde av sig i tisdags och var tydliga med att de hade som ambition att värva Simon. De lade ett bud som vi accepterade och Kristiansund och Simon kom överens om de personliga villkoren, så det gick som sagt fort, säger Ola Lundin från IK Brages sportgrupp till klubbens hemsida.

Kristiansund ligger åtta i den norska ligan.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: