Annons:

Sök

Annons:

Måldrottningen ska träna med elitklubb:

Nathalie Johansson ska träna med IFK Kalmar i veckan.

Måldrottningen ska träna med elitklubb: "Ska jag satsa så är det nu"

Nathalie Johansson vräkte in 23 mål i division ett och blev hela seriens skyttedrottning. Nu börjar intresset från klubbar högre upp visa sig.
– Ska jag satsa så är det nu, säger hon.

Annons:

Nathalie Johansson, 22, har länge varit Vimmerby IF:s klarast lysande stjärna. Den här säsongen blev det 23 mål – flest av alla spelare i serien – i division ett. 

Nu börjar andra klubbar att intressera sig för den mycket skicklige spelaren. På torsdag ska hon träna med IFK Kalmar, som ramlar ur Damallsvenskan med dunder och brak.

– Det är kul med uppmärksamhet och att de har sett min säsong, men jag har väl inga förhoppningar så. Jag åker dit och testar, så får vi se helt enkelt, säger Nathalie Johansson.

Är du sugen på IFK Kalmar om de vill ha dig?

– Det är alltid kul att spela så högt som möjligt, men det är mycket som ska stämma in. Det handlar om att trivas i staden, nytt jobb och sådär. Allt är nytt.

"Var väl min bästa"

Hon ska träna med IFK Kalmar två gånger nästa vecka också. Några andra klubbar har inte hunnit höra av sig – än i alla fall.

– Nej, så är det och jag vet inte om det blir fler som hör av sig heller. 

Vad säger du om din egen säsong?

– Det var väl min bästa, 23 mål i ettan är bättre än 30 i tvåan. Sedan hade jag lite skador och sådär, men så blir det. Det viktigaste var att vi höll oss kvar. Det var vårt mål hela tiden. Sedan gick det ju bättre än vi trodde i våras och hösten var skittung, men målet var alltid att hålla oss kvar.

"Fortfarande ung"

Hon känner dock att om hon ska göra en ordentlig satsning på fotbollen så är det nu.

– Jag känner så, jag är fortfarande ganska ung och då är det väl nu det är dags. 

Är Vimmerby IF fortfarande ett alternativ?

– Absolut, ettan är ganska högt och jag trivs skitbra med laget, staden, allt sånt. Man har familjen nära och jag har sambo med, så det är inte bara jag som ska flytta i sådana fall.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: