Annons:

Sök

Annons:

Inget kontrakt i OAIK för Albert – nu står det mellan två klubbar

Albert Johansson börjar närma sig ett beslut för vilken hans nästa klubbadress ska bli. Foto: Ossian Mathiasson

Inget kontrakt i OAIK för Albert – nu står det mellan två klubbar

Det blir inget kontrakt med division ett-klubben Oskarshamns AIK för Albert Johansson. Nu hamnar han troligen i FC Gute eller Eneby BK.
– Jag hoppas kunna ta ett beslut nästa vecka, säger Albert Johansson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Intresset för Hultsfreds skyttekung Albert Johansson har varit stort. Oskarshamns AIK, Husqvarna, Nässjö, Gute, Eneby, Vimmerby och Högsby har alla varit i kontakt med anfallaren.

Den gångna veckan tränade han fyra pass med Oskarshamns AIK, som misslyckades i kvalet till Superettan i höstas.

– Det gick rätt bra faktiskt och det var jättekul att få testa på något nytt. Det är väldigt bra spelare i Oskarshamn så det var en hög nivå, säger Albert Johansson.

Hur tycker du att du klarade dig?

– Jag tycker att det kändes bra och det fick jag höra också. Det gick bättre än jag trodde.

”Måste vara realistisk”

Något kontrakt med OAIK blir det dock inte för Albert Johansson.

– De har två anfallare i Sonny (Karlsson) och ”CC” (Christopher Christensson) och jag är väldigt lik Sonny i min spelstil. Det handlade mest om att jag skulle komma dit och visa upp mig och jag hade inte förväntat mig att det skulle bli mer än så. Men de har sagt att de kommer ha koll på mig och att de vill ha en löpande kontakt. De har ett intresse av mig och det är jättekul, säger Hultsfredskillen.

Någon besvikelse över att det inte blev något kontrakt med Oskarshamns AIK känner han inte.

– Visst hade det varit väldigt kul, men man måste vara realistisk också. Jag tror inte heller att det hade varit bra för mig att komma dit och sitta på bänken en säsong och det var Oskarshamn ärliga med också.

Åker till Visby i helgen

Som det verkar nu står det mellan FC Gute från Visby och Eneby BK från Norrköping när det gäller Albert Johanssons signatur för 2019. Gute spelar i division två och Eneby i trean.

– Mitt fokus är just nu på Eneby och Gute, bekräftar Albert Johansson.

Fredag till söndag den här veckan ska han åka till Visby för att bekanta sig med staden och klubben. Tre träningar står också på schemat.

– Det ska bli riktigt kul och spännande. Visby har tappat sin skyttekung och har inte värvat in någon ny anfallare. Sen får vi se hur det känns att komma till Visby.

I kontakt med Sylvia

Nyligen hörde också division ett-klubben IF Sylvia, farmarklubb till IFK Norrköping, av sig till Albert Johansson. Det kan vara något som till slut talar för Eneby.

– Eneby och Sylvia har ett samarbete så det är klart att det också lockar. Eneby har dessutom skaffat ett bra boende och ett bra jobb om jag väljer att skriva på för dem, säger Albert Johansson.

Att det skulle bli en fortsättning i Hultsfred eller en övergång till Vimmerby verkar helt uteslutet.

– Jag är bestämd på att jag ska härifrån så det kommer att bli så. Jag vill bosätta mig någon annanstans och få nya utmaningar.

Tanken är att Albert Johansson ska träna även med Sylvia innan han bestämmer sig. Men ett beslut är nu inte långt borta.

– Jag hoppas kunna ta ett beslut nästa vecka, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: