Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: HÄR ÄR SKYTTEKUNGENS NYA KLUBB – SKREV PÅ I DAG

Hultsfreds skyttekung Albert Johansson är klar för Eneby BK. Foto: Alexander Bragstad

JUST NU: HÄR ÄR SKYTTEKUNGENS NYA KLUBB – SKREV PÅ I DAG

Albert Johansson, skyttekung i Hultsfreds FK, har gjort sitt val. Nästa säsong spelar han division tre-fotboll med Norrköpingsklubben Eneby BK. – Jag är fruktansvärt glad och riktigt taggad, säger Albert Johansson till DV/DH.

Annons:

Albert Johansson skrev på kontraktet, som sträcker sig över 1+1 år, strax innan klockan 16.00 i dag. Efter sin succésäsong i division fyra 2018 har Hultsfredskillen provtränat med klubbar som Husqvarna FF, Oskarshamns AIK, Nässjö FF och FC Gute. Men fotbollskarriären går alltså vidare i Eneby BK från Norrköping.

– Det har varit en väldigt lång väg med mycket tankar. Jag har velat komma ifrån Hultsfred och komma till något nytt för att utvecklas som både människa och fotbollsspelare. Man måste kasta sig ut och testa nya saker. Mitt val är inte gjort bara på fotbollsmässiga grunder. Jag kunde ju ha gått till Vimmerby och bott kvar i Hultsfred, men jag vill ha ett nytt äventyr i livet, säger Albert Johansson.

Ska ha möte med Sylvia

Att det skulle bli en flytt till Norrköping och Eneby BK har varit långt ifrån självklart. Men beslutet har vuxit fram och blev till slut det självklara valet.

– Jag hade inte ens en aning om att klubben fanns innan de hörde av sig. När jag såg att de hade skrivit till mig svarade jag inte på tre, fyra veckor. Jag tänkte att det inte var något för mig, men sen kände jag att jag borde ge dem chansen i alla fall. Och när jag väl kom hit kändes det hur bra som helst.

Albert Johansson kommer att flytta till Norrköping inom två veckor för att starta upp den gemensamma träningen med sina nya lagkamrater. Vid sidan om finns också ett intresse från Enebys samarbetsklubb Sylvia, som spelar i division ett. Sylvia som i sin tur har ett samarbete med allsvenska IFK Norrköping.

– Jag ska ha ett möte med Sylvia och Eneby framöver och jag har inskrivet i kontraktet att jag kan gå dit när som helst. Gör jag det bra kan det gå fort uppåt. Men först och främst har jag kommit hit för att spela kul fotboll, vara en del av Eneby och skjuta upp laget i division två, säger Albert Johansson.

Hur känns det att lämna Hultsfred?

– Visst är det tråkigt att lämna de närmaste, men jag är redo för ett nytt kapitel i mitt liv. Jag skulle ångra mig om jag inte drog nu.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: