Annons:

Sök

Annons:

Viktig vecka för VIF – spelar tre matcher på bortaplan

Maria Anspachs Vimmerby spelar tre bortamatcher inom loppet av en vecka. Foto: Ossian Mathiasson

Viktig vecka för VIF – spelar tre matcher på bortaplan

Den kommande veckan blir minst sagt viktig för Vimmerby IF:s damlag i division ett. Inte mindre än tre bortamatcher står på schemat, med start mot Lindö FF i dag.
– När tabellen räknas samman i höst kan den här veckan visa sig ha varit väldigt viktig, säger VIF-tränaren Jonas Karlsson.

Vimmerby har tagit sex poäng på sina sju första matcher och det räcker till en plats precis ovanför nedflyttningsstrecket, tack vare bättre målskillnad än Valinge-Derome och Husqvarna.

I dag väntar bortamatch mot Lindö, som har två poäng mer än VIF. På torsdag är det sedan ny bortamatch mot seriesexan Jitex Mölndal och nästa söndag väntar Husqvarna, även den matchen på bortagräs.

– Det är viktiga matcher och ser jag först till matchen mot Lindö så känns det som att det viktiga är att vi inte får stryk utan att det blir åtminstone en poäng. Lindö är ett spelande lag och det borde passa oss bra, då kan vi ligga lite lågt och ta det därifrån, säger Jonas Karlsson.

– Det är viktigt för oss att skapa ett lugn genom att ta lite poäng i matcherna mot Lindö och Husqvarna. Sen ser jag det inte som omöjligt att plocka poäng mot Jitex heller, fortsätter VIF-tränaren.

Strand saknas

Vimmerby kommer närmast från en 1-0-förlust mot serieledande Bergdalen.

– Det har varit positivt efter den matchen. Jag tycker att vi har haft några veckor som har sett bra ut, även om vi har åkt på lite skador som har dämpat det lite. Det finns en vilja i gruppen att göra något bra av det här.

VIF tvingas som bekant klara sig utan Nathalie Johansson resten av säsongen på grund av en knäskada. Mot Lindö saknas dessutom Alicia Strand, även för hennes del är det knäproblem som stör.

– Det handlar om att hon behöver vila lite. Vi spelade henne senast och det kanske vi inte skulle ha gjort. Förhoppningsvis kan hon spela mot Husqvarna nästa helg, säger Jonas Karlsson.

Pöder med i truppen

Stina Kägo Bragsjö finns inte med i den här matchen heller och inte heller Moa Thorstensson (bortrest) är tillgänglig för spel.

– Stina är på väg tillbaka, men hon kan inte spela på söndag (läs: i dag), säger Karlsson.

Frida Pöder finns med i matchtruppen efter sin skada, men det är oklart om hon kommer att spela något.

Fakta

VIF-laget mot Lindö:

Målvakt: Elin Ryd.

Backlinje: Nathalie Milton, Greta Koponen, Malin Söderlund, Matilda Strömdahl.

Mittfält: Julia Rosin, Anna Karlsson, Andrea Lundgren, Tilda Föghner, Maria Anspach.

Anfall: Vilma Winqvist.

Bänk: Frida Pöder, Kujtese Rexha, Moa Nyström, Molly Levin och Sofie Johansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: