Annons:

Sök

Annons:

Pressat VIF behöver en seger: ”Vore fantastiskt skönt”

Jonas Karlsson hoppas att Vimmerby kan göra ett bra avstamp inför höstsäsongen.

Pressat VIF behöver en seger: ”Vore fantastiskt skönt”

Vimmerby IF är rejält pressat efter en svag vårsäsong. Laget är fyra poäng från säker mark och i jättebehov av en seger hemma mot Nittorp i eftermiddag.
– Det vore fantastiskt skönt att avsluta med en seger innan uppehållet, säger tränaren Jonas Karlsson.

Annons:

Vimmerby har bara tagit sju poäng på sina tolv första matcher i division ett. Läget i tabellen är förstås därefter. Upp till Nittorp och Husqvarna precis ovanför nedflyttningsstrecket skiljer det fyra poäng och då har VIF en match mer spelad än bottenkonkurrenterna.

Att säga att lördagens hemmamatch mot Nittorp är viktig är snudd på en underdrift.

– Det är klart att det blir en jätteviktig match för oss. Jag känner att vi inte har fått till det på slutet och nu måste vi kräma ut allt vi har i den här matchen och försöka få med oss något positivt till hösten. Det vore fantastiskt skönt att avsluta med en seger innan uppehållet. Vi har varit med och slagits om poängen i alla hemmamatcher och det känner jag att vi kommer att vara den här gången också, säger Jonas Karlsson.

”Chans att reda ut det här”

Senast, borta mot Mariebo, föll VIF med hela 8-1.

– Att släppa in åtta mål är inte acceptabelt. Vi har inte den kraft som krävs på bortaplan mot ett lag som Mariebo. Jag hade kunnat köpa 4-0 eller 4-1, men att släppa in åtta mål funkar inte. Jag visste hur Mariebo skulle spela och försökte förbereda tjejerna på det. Jag får ta på mig att vi inte lyckades lösa det på ett bättre sätt.

Borta mot Nittorp tidigare under säsongen föll Vimmerby med 2-1.

– Vi var väldigt besvikna efter den matchen och tyckte inte att vi fick till prestationen alls. Nu vet vi mer om hur de spelar och kommer att agera lite efter det.

Hur ser du på läget i tabellen?

– Vi har tio matcher kvar, sex hemma och fyra borta. Jag tycker att vi har en chans att reda ut det här. Sen har vi satt oss i ett läge som inte är roligt, så är det.

Förändringar att vänta

Jämfört med senast utgår Julia Rosin på grund av jobb. Däremot återkommer Moa Thorstensson i truppen.

– Vi kommer att göra lite förändringar i startelvan och jag håller på den till i morgon (läs: i dag), säger Jonas Karlsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: