Annons:

Sök

Annons:

VIF fast förankrat i botten: ”Blev rädda för att förlora”

Jonas Karlssons Vimmerby IF föll på nytt i damernas division 1. Foto: Ossian Mathiasson

VIF fast förankrat i botten: ”Blev rädda för att förlora”

Vimmerby IF förlorade den viktiga matchen mot Nittorp är fast under nedflyttningsstrecket. Nu får tränaren Jonas Karlsson ett välkommet sommaruppehåll på sig att fundera.
– Just nu är det bistert, säger han efter uddamålsförlusten (0–1) mot Nittorp.

Annons:

Vimmerby IF lyckades inte bryta den dystra resultatraden i vårsäsongens sista match, hemma mot Nittorp. 0–1-förlusten innebär att Vimmerby ligger kvar på nedflyttningsplats och går till sommarvila med en poäng på de åtta senaste matcherna. 

Vimmerbys tabelläge ser dystert ut då laget har fem poäng upp Husqvarna FF på säker mark med nio matcher kvar att spela. 

– Det blir tufft. Vi hade behövt ha den här segern men det finns ingen annan väg att gå. Nu tar vi sommaruppehåll och försöker samla kraft, säger Jonas Karlsson. 

Hon är på väg tillbaka

Vimmerby kunde ha krympt avståndet upp till Nittorp via en seger i dagens match men nu skiljer det sju poäng mellan lagen. 

– Vi ligger sju poäng efter Nittorp och Husqvarna är klart bättre än dem, säger Karlsson. 

Hur ska ni vända på den negativa trenden?

– I tidigare matcher har vi släppt in alldeles för mycket mål och i dag mötte vi ett klart sämre lag. Vi måste få till försvarsspelet så vi inte behöver göra tre mål för att vinna. Det ska räcka med ett eller två mål för att vinna, säger han och fortsätter:

– Vi har fem matcher hemma i höst och möter flera av bottenlagen då. Det handlar också om en längre resa där vi måste utveckla spelarna och hur som helst ska vi spela fotboll nästa år. Vi ska bygga vidare på detta lag, säger Karlsson. 

Funderar ni i föreningen på att förstärka truppen?

– Vi har inte pratat om det över huvud taget. Sedan är Blidfors (Malin) tillbaka i laget och gör ett jättejobb som ytterback, det känns som ett nyförvärv. Malin Engström är på väg tillbaka i spel så det blir också en förstärkning. 

Dagens match inför drygt 100 åskådare på Arena Ceos var chansfattig och en typisk 0–0-match. Ju längre andra halvlek led desto mer passiva blev VIF och då stack Nittorp fram och gjorde matchens enda mål i 77:e minuten. Olivia Chu sprang ifrån flera hemmaspelare och placerade säkert in bollen i bortre burgaveln. 

– Det är egentligen den enda chansen som de har, det var en slumpartad chans som de tog hand om. Tjejerna själva säger att de blev rädda för att förlora när det stod 0–0 och jag tycker att vi avslutade svagt och blev ängsliga, säger han. 

Bra läge för Milton

Matchens klart bästa chans hade Vimmerby IF i början av matchen när Nathalie Milton hade en nick som gick rakt på målvakten. 

– Det var en jättechans och vi hade behövt få med oss något positivt där. Vi kommer från en 1–8-förlust och har inget självförtroende i gruppen. Det var matchens bästa chans, säger Karlsson och fortsätter:
– Det var en chansfattig match och båda lagen spelade en stressad och oorganiserad fotboll. 

Vimmerbys främsta spelare var mittbacken Malin Söderlund. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: