Annons:

Sök

Annons:

Lagkaptenen:

Lagkaptenen Malin Söderlund säger att bägaren rann över för flera i lördags.

Lagkaptenen: "Bägaren rann över för flera i lördags"

Efter den blytunga förlusten mot Sjömarkens IF väljer huvudtränaren Jonas Karlsson att lämna sitt uppdrag. Det har varit för mycket konflikter, säger han.
– Konflikter och konflikter. Glädjen har inte funnits på samma sätt, säger lagkaptenen Malin Söderlund.

Annons:

Efter en blytung vår stod Vimmerby IF för en svår höst. Men poängen har inte börjat trilla in och efter den ödesmättade förlusten mot Sjömarken lämnar nu Jonas Karlsson tränarjobbet. 

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt för alla inblandade parter. Det är jättetråkigt att Jonas känner som han känner, det är tråkigt för föreningen och för alla. Det blir ett uppbrott och det är tungt och tråkigt, men jag har förståelse, säger lagkaptenen Malin Söderlund.

Han beskriver det som att det varit för mycket konflikter. Hur ser du på det?

– Konflikter och konflikter. Jag är inte hundra procent säker på vad som hänt mellan honom och vissa spelare, men glädjen har inte riktigt funnits där. Om det beror på tränaren eller på att resultat inte genererats kan jag inte sätta fingret på. Vinner man inga matcher förs förlusterna in i nästa vecka hela tiden. Det är inte kul att inte få med sig resultat och glädjen har inte funnits på samma sätt.

Varför har det varit konflikter?

– Vi är en väldigt stor trupp och det är svårt att ha ett 100 procent sammansvetsat lag. När resultaten inte gått med oss har det blivit extra mycket funderingar spekulationer. Det är klart att det har varit mycket tankar och mindre positivt än tidigare. Men mitt fokus är att hålla ihop truppen, inte lägga fokus på våren och göra det bästa vi kan av det som återstår.

"Förstår om det var droppen"

Jonas Karlsson säger att en händelse i helgens match "inte hör hemma på en fotbollsplan". 

– Det är från båda parter och i lördags var det som att bägaren rann över flera. Jag förstår om det var droppen för Jonas och om det kändes likadant för vissa spelare. Det var en match som innebar otroligt mycket och när det inte gick med oss kändes det hopplöst efteråt. Det var lite "nu ger jag upp"-känsla. Exakt vad som har hänt vet jag inte och kan jag inte heller gå in på. Jag missuppfattade situationen lite och kan inte konkret berätta om det.

Hur har din och Jonas relation varit?

– Jag har haft en jättebra relation med Jonas. Det har varit en jätterolig säsong med en ny tränare och en del förändringar. Tyvärr har det studsat emot oss med skador och förluster. Jonas har blivit syndabocken, men det är vi spelar som på planen. Man får heller inte glömma att många stått bakom Jonas och trott på det här. Det är inte ett helt lag som har varit emot honom.

Nu måste spelarna rannsaka sig själva, menar Malin Söderlund.

– Vi får knyta näven och köra vidare. Vi är väldigt sårbara med tanke på hur säsongen har gått och det här kanske tar extra hårt, men det vi kan göra nu är att rannsaka oss själva, ta en match i taget och göra det bästa vi kan. Vi har ännu inte träffat varandra i laget, jag har bara haft kontakt med vissa, och det kanske finns spelare som vill prata ut.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: