Annons:

Sök

Annons:

Lokalt lag försvinner till nästa säsong: ”Ganska givet”

Vimmerby IF Akademi läggs ner och kommer inte till spel i division 6. Foto: Ossian Mathiasson

Lokalt lag försvinner till nästa säsong: ”Ganska givet”

I två säsonger har Vimmerby IF haft ett lag i division 6. Nästa säsong finns inte Vimmerby IF Akademi längre.
– Det var bra i två år och nu hittar vi ett nytt grepp för att jobba med våra unga spelare, säger David Lindgren i Vimmerby IF.

Annons:

Anledningen till att Vimmerby IF valde att starta upp den nya föreningen, Vimmerby IF Akademi, inför säsongen 2018 var för att de tyckte att reservlagsserien inte höll tillräckligt hög standard. 

Efter två säsonger med division 6-spel för akademilaget och med hänsyn till Vimmerby IF:s ras från division 2 till division 4 på två år väljer klubben att gå en annan väg. De ska spela i division 4 och i en reservlagsserie. 

– För några år sedan kände vi att det var en absolut relevant ambition. Vi brottades med det under flera år när vi hade lag i division 2 och division 3. Andralaget, nästa generations a-lagsspelare, hamnade i en för låg och ostimulerande matchmiljö, därför blev vi framtvingade till att hitta en egen lösning på problemet i form av att skapa en förening i föreningen. Nu är vi i fyran, då väljer vi ett annat grepp inför 2020, säger David Lindgren. 

Varför väljer ni att plocka bort akademilaget?

– Det blir en smidigare hantering av unga spelare som kanske gör en bra träningsvecka, får en uppsida och kan vinna en plats i truppen på ett enklare sätt. Vi behöver inte fyra dagar på oss för att flytta spelare mellan lagen.  

Var det givet?

– Det var ganska givet när vi hamnade i fyran och det ser ut som det gör i strukturen. Det var bra i två år och nu hittar vi ett nytt grepp att jobba med våra unga spelare. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: