Annons:

Sök

Annons:

VIF-mittfältaren detaljer från ny klubbadress

Amel Komina är nära en övergång till IF Sleipner. Foto: Simon Henriksson/Arkiv

VIF-mittfältaren detaljer från ny klubbadress

Snart är Amel Komina inte längre en Vimmerby IF-mittfältare. Nu är han väldigt nära en övergång till det klassiska division 3-laget IK Sleipner. 
– Det enda som återstår är att David (Lindgren) ska svara så han vet att Amel kommer gå till oss, säger Sleipners sportchef Mikael Celion.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Amel Komina kom i november muntligt överens med Vimmerby IF om en fortsättning men det är inte mycket som talar för att den duktige mittfältaren följer med laget ner i division 4. 

Åtvidabergs FF har varit i kontakt med Komina och nu finns även ett intresse från IK Sleipner, något som Vimmerby Tidning rapporterade om tidigare i dag. 

"Vill sköta det snyggt mot VIF"

När Dagens Vimmerby hade kontakt med Amel Komina i mitten av förra veckan berättade han att ett möte var inplanerat med VIF:s David Lindgren angående övergången till Sleipner. Vad som framgick på mötet är okänt och Mikael Celion i Sleipner är hoppfull om att Komina ansluter till Norrköpingsklubben. 

– Vi har haft dialog med Komina de senaste veckorna. Vi har träffats en gång men vi har inte haft någon kontakt med Vimmerby än. Vi har försökt att få tag i David (Lindgren) flera gånger men han har inte svarat, säger Mikael Celion och fortsätter:

– Men vi har pratat med Amel och han står utan avtal. Vi är ganska säkra på vad det är för typ av spelare och tror att han kommer bidra hos oss. Vi är ganska noggranna med vad vi väljer för spelare när vi går in i nästa säsong. 

Vad återstår innan ni kan presentera Amel Komina?

– Vi vill sköta det snyggt mot Vimmerby IF och tala om att vi kommer lämna ett avtal till honom. Vi har inte gjort det än men vi vill prata med klubben innan så vi gör klart med alla delar så det känns bra för båda parter. Men vi har ändå kommit så långt och David har inte svarat i telefon så vi kan inte göra så mycket mer än att ge honom ett kontrakt. 

"Bra kille med rätt karaktär"

Amel Komina träffade Sleipners sportchef och huvudtränare för två veckor sedan och det var ett bra möte, enligt Celion. 

– Direkt när vi träffades så kändes han väldigt taggad. Vi har haft en tät dialog sedan dess och vi har löst arbete och boende till honom. Det är klart men vi har ingen underskrift än. Innan vi har det så är det inte klart. 

Sleipner hoppas kunna stänga sin trupp i början av januari och Komina är en spelare som de hoppas mycket på. 

– Jag kan vara så ärlig att säga att vi har kommit så långt i dialogen att han vet alla förutsättningar. Det är en bra kille med rätt karaktär. Vi är måna om att hålla en god ton med alla föreningar och det är viktigt att VIF vet vad vi har sagt och vad vi har gjort. Jag ska testa att ringa David en gång till, men svarar han inte nu så får det vara. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: