Annons:

Sök

Annons:

Rinaldo redo inför premiären: ”Strävar åt samma håll”

Om drygt två timmar spelar Vimmerby IF premiär borta mot Tinnis. Tränaren Mikael Rinaldo är redo. Foto: Ossian Mathiasson

Rinaldo redo inför premiären: ”Strävar åt samma håll”

I eftermiddag spelar Vimmerby IF efterlängtad premiär borta mot Tinnis i division 2. Tränaren Mikael Rinaldo är förväntansfull. 
– Det är skönt att vi får några matcher före uppehållet, säger han. 

Annons:

I dagens premiär väntar Tinnis på bortaplan och Vimmerby är redo för spel efter att coronapandemin skjutit upp säsongen. 

– Jag vet inte riktigt var vi står. Vi har spelat en träningsmatch (seger 2–0 mot Tjust) men vi kan inte dra för stora växlar av den matchen. Det såg ändå rätt okej ut. Nu är det upp till bevis. Det är ett förmodat topplag som vi möter så det ska bli spännande att se. Jag är övertygad om att Tinnis kommer vara med i toppen. Sedan har vi Kenty, sedan har jag dålig koll på resten av lagen. Vi bör också vara med i toppen, säger tränaren Mikael Rinaldo. 

Vad är styrkan i årets VIF-upplaga?

– Vi strävar åt samma håll, vill samma sak och vill gå framåt. Sammanhållningen är jättestark.

"Vet hur snacket går"

Tinnis är ett lag som Vimmerby har mött flera gånger de senaste säsongerna och Rinaldo vet vad de är bäst på. 

– Vi mötte dem i en träningsmatch på försäsongen och vi vet att de kör mycket djupledsbollar på snabba spelare. Det är jag inte orolig för, vi har en stark backlinje och sätter hård och aggressiv press. Jag hoppas att vi kan föra matchen och göra det vi är bra på i stället. 

Vad har ni satt för målsättning?

– Vi har inte sagt någon målsättning inom gruppen men jag vet hur snacket går. Vi ska försöka vinna varenda match och vara med i toppen, sedan får det gå som det går. Vi ska ha roligt på vägen också. Vi har haft en lång försäsong och alla har slitit på. 

Vimmerby har alla spelare tillgängliga förutom Mia Anspach, som lämnade återbud tidigare i dag. 

Fakta

Vimmerbys premiärtrupp: Alice Nilsson, Malin Blidfors, Malin Söderlund, Greta Koponen, Emilia Nilsson, Moa Nyström, Molly Levin, Svea Backstad, Malin Engström, Emma Wessman, Andrea Lundgren, Julia Rosin, Julia Wirsén, Stina Kägo Bragsjö, Kujtese Rexha och Nathalie Johansson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: