Annons:

Sök

Annons:

Bästa veckan på länge – DSK är redo för premiär i femman

Djursdala SK är med en stark träningsvecka i ryggen redo för kvällens premiär mot Fårbo FF. Foto: Ossian Mathiasson

Bästa veckan på länge – DSK är redo för premiär i femman

21 man på veckans två träningar. Spelarna i Djursdala SK är laddade inför kvällens premiär mot Fårbo FF. 
– Det märks att säsongen börjar nu, säger tränaren Patrik Nilsson.

Annons:

Två matcher i division 5 nordöstra har avverkats tidigare i veckan. I kväll kliver Djursdala SK in i seriespelet och tar emot Fårbo FF på Dalavallen efter en vår som uteslutande har präglats av coronapandemin. 

Efter en av de bästa träningsveckorna på flera år är Djursdala redo för premiären. 

– Det märks att det börjar bli dags för premiär. Helt plötsligt hade vi 21 man på två träningar denna vecka. Det är riktigt sjukt att det är 21 man på två träningar i rad, jag har aldrig tidigare varit med om det under min tid i DSK, säger Patrik Nilsson, som tränar laget tillsammans med Emil Eklund i år. 

"Stora ekonomiska tapp"

På grund av rådande läge till följd av coronaviruset tillåts ingen publik på Dalavallen, något som Patrik Nilsson tycker är väldigt tråkigt på alla sätt och vis. 

– Visst ska det bli kul att säsongen äntligen drar igång, det är segt att bara träna och inte spela matcher. Men att vi inte får ta in någon publik är tråkigt, det blir stora ekonomiska tapp, säger Patrik Nilsson. 

Sedan idrotten fick grönt ljus att starta upp tävlingsverksamheten har DSK bara spelat en b-lagsmatch mot Vimmerby IF och då var flera spelare från kvällens premiärtrupp inte med. 

– Det är att svårt att säga vilken form vi har eftersom vi inte har spelat någon match med alla spelare. 

Vad tror du att det blir för typ av match mot Fårbo?

– Det blir nog ganska lågt och dåligt tempo på grund av värmen, det är min känsla. Sedan vet vi att Fårbo var ganska unga och frejdiga i fjol och då bjöds det på böljande spel, framför i bortamatchen. Jag hoppas att vi kan försöka hålla i bollen, det är det vi har tränat på och vi vill inte vara ett lag som bara slår långbollar. Det är viktigt att vi gör det vi har pratat om.

"Annars kan jag skita i det"

I fjol slutade DSK på en femte plats, hela 17 poäng (!) bakom tabellfyran Timmernabbens IF, som missade positivt kval med en ynka poäng. 

Hur lyder DSK:s målsättning när det blir en enkelserie över elva matcher?

– Min målsättning är alltid att vinna alla matcher, annars kan jag skita i det. I år blir det mer prestationsbaserat och jag och Emil (Eklund) har sedan vi tog över i vintras velat få ihop en bra grupp. Vi hade något bättre på gång under försäsongen och alla var sammansvetsade. Det kändes jäkligt bra, sedan kom pandemin. Det var många spelare som hade bestämt sig för att spela, nu har vi rätt många spelare som är borta och som jag inte har sett, säger Nilsson. 

Nyckelspelare saknas

Flera tongivande spelare som inte spelar kvällens premiär är Daniel ”Bränna” Gustafsson, Jonatan Stridh, Ricky Gustafsson, Sonny Eriksson, Michael Karlsson, Emil Karlsson och Erik Svensson. 

– På den här nivån är det inga dussinlirare som försvinner. Men truppläget har ljusnat under senaste veckan.

Fakta

Djursdalas premiärtrupp: Andreas Brodin, David Henriksson, Albin Isaksson, Emil Sandberg, Alexander Sandberg, Martin Larsson, Patrik Larsson, Andreas Gunnarsson, Daniel Gustafsson d.y, Simon Lennartsson, Simon Henriksson, Robin Gustafsson, Felix Grönqvist, Jihad Assaf, Anders Kindström och Christoffer Svahn.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: