Annons:

Sök

Annons:

Sandholm hattrickhjälte i första matchen från start:

Simon Sandholm, här i Vimmerby IF:s dress, svarade för ett hattrick när Åtvidaberg vann med 4–1 mot Kumla. Foto: Ossian Mathiasson

Sandholm hattrickhjälte i första matchen från start: "Glädje rakt igenom"

Tre mål i första matchen från start. Simon Sandholm hade en skaplig eftermiddag när hans nya klubb, Åtvidabergs FF, segrade med 4–1. 

Annons:

Efter den tunga 1–4-förlusten i division 2-premiären mot Assyriska före midsommar gav Åtvidabergs FF igen med samma mynt mot IFK Kumla. 

I händelsernas centrum stod Simon Sandholm, som har lämnat Vimmerby IF till förmån för Åtvidabergs FF inför årets säsong. Den Hjorted/Totebo-fostrade forwarden hoppade in med kvarten kvar i premiären mot Assyriska och fick chansen från start mot Kumla. 

Tremålsskytt i debuten

Han tackade för förtroendet och svarade för en lysande insats. Han inledde målskyttet i den elfte minuten när han kom ensam i mitten och tryckte upp bollen i nättaket efter ett högerinlägg. Han gjorde sedan avgörande 3–1 och 4–1 på tilläggstid. 

– Jag skulle säga att målen är typiska ”Simon-mål” eller vad man ska kalla det, säger Simon Sandholm fortsätter: 

– Jag tänker i alla fall på de två sista målen, då är det 50/50-bollar som jag hinner få en tå på. Vid första målet vet jag att det bara gäller att vara först in i boxen. Jag kunde bara sätta dit foten för bollen var helt perfekt slagen. 

Det var Simon Sandholms första seriematch från start i ÅFF-dressen och han kunde inte ha önskat sig en bättre debut med ett hattrick. 

– Det var en förlösande känsla, glädje rakt igenom. Kul att kunna bevisa både för mig själv och andra att jag fortfarande kan peta in lite bollar, sägeer Sandholm. 

"Verkligen hittat formen"

Efter en och en halv säsong i Vimmerby IF är forwarden tillbaka i Åtvidaberg där han gick på fotbollsgymnasium för några år sedan. 

Hur har första tiden i ÅFF varit?

– Jag hade otur med lite problem under första tiden i ÅFF, men jag har under senare tid kunnat träna på bra och verkligen hittat formen. Sedan är vi en riktigt bra grupp där alla drar åt samma håll, vilket är otroligt roligt.

Vad tror du om ÅFF:s fortsättning i division 2?

– Nu är det bara fortsätta bygga vidare på de vi gör, bli ännu bättre och ta match för match. Det var skönt att studsa tillbaka efter premiärförlusten. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: