TUNG UDDAMÅLSFÖRLUST I HEMMAPREMIÄREN

Vimmerby IF förlorade med 0–1 mot Eneby. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IF:s damlag i division 2 åkte på en sur 0–1-förlust i hemmapremiären mot Eneby BK. Matchens enda mål prickades in i slutet av första halvlek.
– Direkt efter deras mål började vi hänga med huvudena, säger tränaren Mikael Rinaldo.

Vimmerbys damer i division 2 spelade 1–1 i premiären mot Tinnis och gick lottlösa från hemmapremiären mot Eneby.

Efter en väldigt stark första halvlek satte Eneby 1–0 med några minuter kvar av halvleken. Ett tungt baklängesmål för Vimmerby, som förde spelet och hade flest målchanser.

– Det var rätt så deppigt i omklädningsrummet i halvtid. Det var svårt att få spelarna att tända till igen och lyfta i andra halvlek. Det var frustrerat, säger Mikael Rinaldo och fortsätter:

– Annars var vi jättebra i första halvlek. Vi har mycket boll och skapar chanser men de var så kompakta i försvarsspelet så vi lyckades inte komma igenom. De var duktiga i försvarsspelet och gjorde det kompakt och trångt.

"Trodde att vi skulle vinna"

Precis som i första halvlek hade Vimmerby svårt att förvalta sina chanser.

– Det ville sig inte. Under sista kvarten blev vi mer aggressiva och hade tryck på dem, säger Rinaldo.

En poäng på två matcher, kommentar till det?

– Det är klart att det är frustrerande. Vi trodde att vi skulle vinna denna match och det kändes så bra inför matchen. Vi förde spelet men kom inte igenom.