Annons:

Sök

Annons:

Boston föll mot övermäktigt motstånd: ”Bara att gratulera dem”

BK Boston förlorade med 0–4 mot seriefavoriten IFK Oskarshamn. Foto: Ossian Mathiasson

Boston föll mot övermäktigt motstånd: ”Bara att gratulera dem”

BK Boston räckte inte till i kvällens seriepremiär. Storfavoriten IFK Oskarshamn vann med 4–0 på Ceosvallens naturgräs. 
– Vad ska man säga? Det är ett lag som håller på tok för hög kvalité för att vara i den här serien, säger tränaren Robin Olsson.

Annons:

BK Boston är nykomling i division 5 och fick uppleva en tuff premiär mot IFK Oskarshamn, som storsatsar med många rutinerade spelare och vill nå division 3 om några år. 

– De har spelare på varenda position som ska spela i division 4 om inte högre upp i seriesystemet. Det är bara att gratulera dem till division 4 redan nu, säger Robin Olsson. 

Oskarshamn gjorde 1–0 i början av första halvlek och därefter höll Boston stången uppe rätt länge. I slutminuterna av första halvlek satte gästerna 2–0 på straff.  

– Från matchminut 10 fram till deras straff stod vi upp och satte vårt försvarsspel. De slarvade och slog ut en del bollar till inkast. Efter paus sprang de sönder oss. Hur vi än räknade så fick de alltid någon spelare ren. Vi orkade inte följa vår spelare och då blir det så, säger Robin Olsson. 

"Alldeles för bra"

Boston släppte in både 0–3 och 0–4 efter paus och det kunde ha blivit större siffror då Oskarshamn hade gott om chanser. 

– Jag kommer aldrig någonsin anpassa mig efter ett annat fotbollslag. VI står fast vid vårt spel som vi har, däremot är det orken som tryter. Vi orkar inte och hinner inte med. Det är kort och gott ett jäkligt bra fotbollslag som vi möter. De är alldeles för bra.

Hade ni kunnat göra något annorlunda? 

– Jag hade kunnat satsa på en fembackslinje med fyra mittfältare och en ensam forward men vad är tjusningen med det? Vi hade säkert fått ner siffrorna men vi tror på vår spelidé. Funkar det så här bra stundtals mot ett lag som IFK Oskarshamn så kommer det gå bättre mot Målilla på lördag. Det blir en helt annan match.

Mittfältarna fick beröm

Klart bäst i ett hårt kämpande Boston var mittfältarna Remy Barraza och Jonatan Babiker.

– Det var en stark lämpainsats men det är klasskillnad så det står härliga till. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: