Annons:

Sök

Annons:

ENKEL PREMIÄRSEGER – VIF BJÖD PÅ KROSS

Vimmerby IF körde över IFK Västervik med 7–0. Foto: Viktor Allvin

ENKEL PREMIÄRSEGER – VIF BJÖD PÅ KROSS

Vimmerby IF gjorde processen kort med IFK Västervik och tog tre enkla premiärpoäng. 
– 7–0 kan man aldrig vara missnöjd med, säger huvudtränaren Johan Karlsson Törndahl. 

Annons:

Vimmerby IF är ett topptippat lag i division 4 och bär på ett visst favoritskap med tanke på lagets och spelarnas rutin från spel högre upp i seriesystemet. 

Tre poäng kom in på Vimmerbys konto i kvällens premiär mot IFK Västervik, som går till sommarvila med tre raka nederlag. 

Det blev seger med förkrossande 7–0 där merparten av målen trillade in efter paus. 

– Det är klart att jag är nöjd med hur vi spelar och agerar i andra halvlek. Det var vår första seriematch så jag vet inte om det spelade in i första där vi inte riktigt hittade rätt. Men 7–0 är ett jättebra resultat som vi ska vara nöjda med, säger Johan Karlsson Törndahl. 

Frisparksdubbel av Gunnarsson

Att Niklas Gunnarsson har en sylvass vänsterfot är allmänt känt. Det visade mittfältaren med två frisparksmål fram till 2–0 i halvtid. Men rent spelmässigt var inte Johan Karlsson Törndahl särskilt nöjd. 

– Han har en jättefin vänsterfot men lagets första halvlek var inte riktigt bra. Vi gjorde två mål men vi borde ha gjort tre mål till med bland annat en straffmiss. Defensivt förflyttade vi oss för segt, jobbade en och en och hade ingen kollektiv press. Det gjorde att IFK kunde nysta lite på mitten utan att skapa några direkta chanser, säger han. 

Efter ett bra halvtidssnack kom VIF ut och körde över IFK under andra halvan. 

– Jag tror att de hade ett skott på mål och kom knappt över på vår planhalva. Vi fick ner dem, erövrade boll tidigt och gjorde bra värderingar plus att vi började göra mål och sätta dit lägena.

Tre mål av Jafr

Mohammad Jafr blev hattrickskytt efter paus. Övriga mål gjordes av Rickard Thuresson och Ardijan Mahmutaj plus Niklas Gunnarssons dubbel från första halvlek. 

Bäst i Vimmerby var forwarden Mohammad Jafr och de centrala mittfältarna Niklas Gunnarsson, Markus Ahl och Simon Larsson.

Vår tidning har sökt Fredrik Walfredsson, tränare i IFK, för en kommentar. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: