Allt lossnade för VIF – tog sig vidare i cupen

Nathalie Johansson gjorde sitt första mål efter skadan när Vimmerby gick vidare i Toyota Cup. Foto: Ossian Mathiasson

I seriespelet har inte målskyttet lossnat för Vimmerby IF:s damlag i divison 2. Nu är laget vidare till nästa omgång i Toyota Cup efter 8–0 mot Växjö BK.

Vimmerby IF har inlett med en poäng på två matcher i division 2 och har bara producerat ett mål framåt på 180 minuter.

I kväll kom islossningen – och det med besked i en cupmatch.

Det blev seger med säkra 8–0 i Toyota Cup-matchen mot division 2-laget Växjö BK, som spelar i en annan serie än den som Vimmerby spelar i.

– Det var en riktig urladdning. Alla ville gå till sommarvila med flaggan i topp så det var skönt att det lossnade för flera spelare, säger Mikael Rinaldo.

"Ville åt samma håll"

Vimmerby gjorde fyra mål i båda halvlekarna och gav inte Växjö BK några som helst öppningar på Arena Ceos.

– Nej, det var lugnt. De hotade inte oss så mycket samtidigt som alla våra spelare ville åt samma håll. Det var riktigt kollektivt arbete så de fick inget utrymme för att spela fotboll. Vi var med i alla situationer och var det bättre laget, säger Mikael Rinaldo.

Hur stor var klasskillnaden mellan lagen?

– Rätt så stor. De hade knappt ett skott på mål. Vi tog ner alla deras anfallsförsök och de hotade oss aldrig. Vi jobbade som ett lag i 90 minuter, det var kul att se och något att spinna vidare på efter sommaruppehållet.

Johanssons 100:e mål

Julia Wirsén blev tvåmålsskytt och övriga mål svarade Greta Koponen, Mia Anspach, Nathalie Johansson, Malin Blidfors, Stina Kägo Bragsjö och Andrea Lundgren för. Värt att notera är att det var comebackande Nathalie Johanssons 100:e tävlingsmål i VIF-tröjan och hennes första mål efter skadan.

I ett kollektivt starkt VIF stack Andrea Lundgren, Stina Kägo Bragsjö och Julia Rosin ut.