Annons:

Sök

Annons:

Ny seger för VIF - hakar på i kampen om en kvalplats

Mohammad Jafr gjorde ett mål i VIF:s 4-0-seger mot Tenhult på lördagen. Foto: Arkivbild

Ny seger för VIF - hakar på i kampen om en kvalplats

Vimmerby IF hakar på i jakten på kvalplats till division tre. I dag vann laget borta mot Tenhult med hela 4-0.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

VIF:s första halvlek var riktigt bra både offensivt och defensivt, och 2-0 var i underkant, enligt tränare Johan Karlsson-Törndal.

– Jag är jättenöjd med vår insats där, och vi borde har gjort minst ett par mål till. I den andra halvleken började de bättre än vad vi gjorde, men efter en kvart tog vi över samtidigt som de blev lite trötta, säger Karlsson-Törndal.

"Vet inte vad som hände" 

Målskyttar i den första halvleken var Niklas Gunnarsson (nick) och Mohammad Jafr efter ett inspel snett inåt bakåt.

I den andra halvleken avgjorde sedan Joakim Storm och Ludwig Strömbom med varsitt mål.

– Starkt av oss att kunna ta tag i det igen efter den svaga inledningen av andra halvlek. Jag vet inte vad som hände där, om vi kanske blev lite bekväma? Trots det tycker jag ändå inte att de skapade några ordentliga chanser på oss, utan det handlade mest om några skott utifrån som Gustaf ”målvakten Johansson) hade full koll på.

Triangeln på mittfältet bäst

I och med segern kliver Vimmerby upp på 21 poäng, sex bakom serieledande Hvetlanda GIF, med två omgångar kvar. Laget ligger nu trea och är bara en poäng bakom nya tvåan Stensjön, som besegrade före detta tvåan Myresjö/Vetlanda med hela 4-1 på bortaplan i dag. Vimmerby har dock klart bättre målskillnad.

– Vi har sagt att vi ska ta nio poäng på de tre sista matcherna. Fixar vi det, så kan det nog hända saker där uppe, säger Karlsson-Törndal.

Bäst i Vimmerby var triangeln på mittfältet med Markus Ahl, Christian Simonsson och Simon Larsson. Extra plus också till Joakim Storm för 90 minuters hårt slit.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: