Annons:

Sök

Annons:

Tränaren funderar på överklagan:

Krokstorps spelande tränare Younes Askar står fast vid att det var han som spelade division 6-matchen och inte hans bror Habib Askar. Foto: Pixabay

Tränaren funderar på överklagan: "Det var jag som spelade matchen"

Smålands Fotbollförbunds dom säger att Habib Askar spelade division 6-matchen. Hans bror, Younes Askar, står fast vid sitt tidigare uttalande. 
– Det var jag som spelade matchen och inte min bror Habib, säger Younes Askar, storebror till Habib Askar och spelande tränare i Krokstorp. 

Annons:

Allt snack efter den lokala fotbollsmatchen mellan BOIF och Krokstorp i division 6 har handlat om att division 1-spelaren Habib Askar fanns med på planen under tränaren och storebrorsan Younes Askars namn. 

Younes Askar har i en tidigare intervju med vår tidning sagt att det var han själv som spelade matchen med mössa på huvudet för att han har långt hår och att det regnade. 

Funderar på överklagan

I dag kom domen från Smålands Fotbollförbund. Habib Askar spelade matchen och BOIF tilldöms segern med 3–0. Disciplinnämnden har tagit beslut om att starta bestraffningsärenden mot aktuell spelare (Habib Askar) och ledarna i Krokstorp, däribland Younes Askar. 

– Vi har en vecka på oss och svara tillbaka till Smålands Fotbollförbundet så vi kommer säkert skriva något till dem, säger Younes Askar. 

Kommer ni överklaga domen?

– Ja, det tror jag. Jag måste ta det med Anders (Ingvarsson, ordförande i Krokstorp) och Lars Lundgren, sedan kan vi komma överens om ett svar alla tillsammans. Det är inte bara jag som säger att vi ska svara utan vi måste komma överens.

Vem var det som spelade matchen?

– Jag står fortfarande för att det var jag som spelade matchen. 

Younes Askar har också sagt att han aldrig skulle riskera sin brors karriär för en division 6-match. 

– Ja, exakt. Han är för ung och har karriären framför sig men folk har gjort det så stort. Det blir bara större och större och en tidning gör en liten grej så stor med att skriva artiklar med anonyma personer. Jag blir så trött och förbannad. Jag är tacksam för de som står för att det var jag som spelade och det finns folk som gör det större och större med sina kommentarer. 

Brödernas framtid är osäker

Han själv har inte läst domen och ska sätta sig ner i samtal med ledningen i Krokstorp. 

– Just nu tänker jag bara på Krokstorp. Habib får lösa sitt eget själv. Vi kommer tappa en poäng och har fortfarande chansen att kvala till division 5. Vinner vi de två sista matcherna så har vi chansen att få en kvalplats. Jag tänker på Krokstorp och mina spelare som har kämpat hela vägen. 

Hur ser du på att din bror kan få en lång avstängning och försvinna från OAIK?

– Jag kan inte svara på det. Du får ta det med Habib. 

Och din egen framtid i Krokstorp?

– Jag vet faktiskt inte. Jag har inget svar just nu. Vi får se vad som händer. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: