Annons:

Sök

Annons:

Fotbollförbundet efter plötsliga avhoppet – serien ritas om inför slutomgången

Smålands Fotbollförbund plockar bort Krokstorps IF:s resultat efter att de har dragit sig ur division 6-serien. Resultaten stryks med tanke på att de har tre matcher kvar att spela. Foto: Pixabay

Fotbollförbundet efter plötsliga avhoppet – serien ritas om inför slutomgången

Helgens besked att Krokstorps IF drar sig ur division 6 leder till att serien ritas om. Mats Larlind, ansvarig för seniorfotboll på Smålands Fotbollförbund, förklarar varför. 
– Rent krasst har de tre matcher kvar att spela så deras resultat kommer försvinna, säger han. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Krokstorp IF har varit rubrikernas lag efter deras uppmärksammade division 6-matchen mot BOIF där de använde sig av en obehörig spelare, Habib Askar från Oskarshamns AIK i division 1. 

Trots att klubben förnekade det hela så dömde Smålands Fotbollförbunds disciplinnämnd att fel var begånget och BOIF tilldömdes segern med 3–0. 

"Vill inte spela längre"

Klubben lämnade walkover till söndagens match mot Ariel och beslutade i samma veva att dra sig ur serien. 

Anders Ingvarsson, ordförande i Krokstorp, skrev i ett mejl att det blev för mycket av allting och ledaren Lars Lundgren utvecklade med att många spelare inte ville spela längre. 

”De gick in med målsättningen att vinna serien och när de inte gör det så tappar de suget. Det är som det är. Vi hade 15 man vid 14.45 i går och 15 minuter senare hade vi sju man. Det är någon som har sagt att man inte vill spela och då är det flera andra spelare som hakar på. De har ett sådant starkt band mellan sig så de ville helt enkelt inte. Då är det som det är”, sa Lars Lundgren till vår tidning på söndagen. 

Därför kommer serien ritas om

Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund tog emot Krokstorps besked på måndagsmorgonen. 

– Ja, det stämmer. Jag fick mejl från föreningen och ordförande Anders Ingvarsson om att de drar sig ur med omedelbar verkan med tanke på att situationen blev ohållbar. Det har haft problem med spelare och sedan fick de tre utvisade i matchen mot Överum, säger Mats Larlind. 

Om man tittar i tabellen så har Krokstorp tre matcher kvar att spela: Arielmatchen, som de lämnade walkover till i helgen, serieavslutningen mot Tuna Södra och en uppskjuten match mot Hammarsgärde från första omgången. Att det just återstår tre matcher är förklaringen till varför resultaten stryks.  

– De har en släpande match mot Hammarsgärde från första omgången som inte har fått något beslut. Den sköts upp, sedan har de inte kommit till skott. Jag har varit i kontakt med dem. Om inte Krokstorp hade något att spela för så kunde de spela matchen efter sista omgången. Det är därför den har lagt legat och skvalpat, säger Larlind och fortsätter:

– I och med det har de rent formellt tre matcher kvar att spela, då annulleras allting. Om det är två matcher eller färre kvar så hade man låtit resultaten ligga kvar med 3–0 i de två sista matcherna. Nu har de tre matcher kvar, då kommer vi stryka resultaten. 

Har du fått några reaktioner?

– Jag har fått lite frågor, jag ska prata med tävlingskommittén först men det är det naturliga som står i tävlingsbestämmelserna.  

"Kan inte åka och hämta spelare"

Under säsongen har Krokstorp vunnit med Gunnebo och kryssat mot både Ankarsrum och Hjorted/Totebo. Om lagets resultat stryks står både ettan Ankarsrum och tvåan Ariel på 18 poäng inför sista omgången där AIS har sex måls bättre målskillnad. 

Gunnebo, som föll mot Krokstorp, drabbas inte. De behåller sina 16 poäng och finns kvar på tredjeplatsen. H/T, som jagar Gunnebo på sista kvalplatsen, tappar en poäng och går ner på 13 poäng med klart sämre målskillnad. Om H/T ska gå till kval är de tvungna att vinna med stora siffror (7–0 eller mer) mot Gunnebo i sista matchen. 

– Det är olyckligt att det händer men vad ska man göra?

När görs serien om?

– Jag ska prata med tävlingskommittén, det kommer ut senast i morgon (läs i dag). Jag förmedlar att det finns tre ospelade resultat och vad vårt regelverk säger. 

Hur ser du på allt som har hänt kring Krokstorps IF?

– Det är naturligtvis inte bra och det är synd om vissa personer i Krokstorp som kämpar och sliter. Sedan har jag förstått att det är andra personer som har tagit beslut som fotbollen absolut inte är förtjänta av. Det är spelare/tränare som har tagit en del tokiga beslut, det är för illa och inte bra. Det var tur att anmälan var så tydlig och att man kunde ta foton. Vi har haft ärenden där man har vetat om att en obehörig spelare har spelat men man kommer aldrig till bevis.

Kan ni som fotbollförbund se till att de spelar de sista matcherna?

– Nej, vi kan inte åka och hämta spelare eller inte godkänna deras ansökan. Får vi ett mejl från klubbens ordförande om att de vill dra sig ur med omedelbar verkan så är det vad som gäller. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: