Annons:

Sök

Annons:

BOIF fick rätt med sin anmälan: ”Kan inte blunda”

Viktor Franssons BOIF lämnade i anmälan om obehörig spelare i Krokstorp och fick rätt. Foto: Ossian Mathiasson

BOIF fick rätt med sin anmälan: ”Kan inte blunda”

Blackstad/Odensvi gjorde en anmälan för att Krokstorp använde en obehörig spelare. I dag kom domen från Smålands Fotbollförbunds disciplinnämnd. 
– Hade vi inte varit säkra så hade vi inte gjort en anmälan, säger Viktor Fransson, tränare i BOIF. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Blackstad/Odensvi spelade 1–1 i division 6-matchen mot Krokstorps IF. Så här i efterhand har ingenting handlat om matchen i sig utan om att gästerna Krokstorp använde sig av en obehörig spelare, Habib Askar från division 1-laget Oskarshamns AIK. 

Disciplinnämnden har granskat ärendet och levererade domen med att det är tydligt och klart att han spelade matchen på Torvalla. 

”Det är den samlade dokumentationen, framför allt med yttrande från berörda parter som Krokstorp och Oskarshamns AIK. Deras yttranden har självklart en del i det hela. Det är högst troligt att man har bedömt det på det sättet eftersom man har beslutat att tillerkänna BOIF segern med 3–0. Då finns det fog för att det är en obehörig spelare”, säger Magnus Appelberg på Smålands Fotbollförbund. 

"Kan inte blunda för det"

Viktor Fransson, tränare i BOIF, gjorde anmälan och har fått rätt efter disciplinnämndens granskning. 

– Jag var tveksam först, sedan hörde andra klubbar av sig. Det hade inte varit kul att träffa på ledare i Hjorted/Totebo och Gunnebo om Krokstorp hade tagit kvalplatsen samtidigt som vi inte hade anmält det. Vi kan inte blunda för det, säger Viktor Fransson och fortsätter:

– Jag trodde inte att det skulle bli så här stort. Vi är en division 6-förening och trodde väl mest att Krokstorp skulle få en knäpp på näsan så de förstår att det är fel och att man inte får göra så. Rätt ska vara rätt och tre poäng eller en poäng spelar mindre roll, säger Viktor Fransson. 

I och med att 1–1-resultatet ändras till 3–0 så har BOIF tagit sin första seger i division 6. Laget har två matcher kvar att spela innan säsongens slut.

– Vi fokuserar på de två sista matcherna och ska äntligen vinna. Vi lägger det här bakom oss.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: