Annons:

Sök

Annons:

Förslaget stoppas – det blir ingen förändring av frimånaden

Den omtalade frimånaden för amatörspelare i fotboll kan komma att förlängas med en månad till den 15 januari. Foto: Pixabay

Förslaget stoppas – det blir ingen förändring av frimånaden

De utökade covid-19-restriktionerna gör att fotbollsföreningar inte får träna och inga provspelare kan visa upp sig. Men någon förlängning av frimånaden – som flera förbund önskat – blir det inte. Fotbollsförbundet säger nej. 

Annons:

November och december är i regel tid för eftertanke för alla fotbollsspelare på lägre nivå. Med de skärpta allmänna råden finns det ingen möjlighet för provträningar – och Smålands Fotbollförbund var ett av de distrikt som ville se en förlängd frimånad för övergångar. 

– Frågan ligger hos Svenska Fotbollförbundet och Förbundsstyrelsen. Vi hade hoppats på svar i veckan men inget ännu. Det är Svenska Fotbollförbundet som äger den berörda tävlingsbestämmelsen så vi kan inte hitta på något eget. Vårt remissvar var önskan att få den förlängd, sa Mats Larlind på Smålands FF till vår tid i veckan. 

Diskuteras förlängning med en månad

Amatörspelare har sin frimånad från 15 november till 15 december och är under den nämnda perioden fria att byta klubb utan att behöva sin gamla klubbs tillåtelse. Så blir alltså även i år. Det meddelar förbundet på sin hemsida. 

"Flertalet distrikt har motsatt sig en förlängning av frimånaden med hänsyn bl.a. till att det försvårar föreningars planering av kommande säsong, då man riskerar att tappa spelare tätare inpå seriestarter.
Det är också högst osäkert om en förlängning eller förskjutning av frimånaden skulle ändra något i sak då det inte är osannolikt att tro att restriktionerna i samhället kan komma att bestå en tid. Övergångar kan därtill genomföras även utanför frimånaden", motiverar förbundet sitt beslut. 

Däremot kommer man inleda en utredning om det ska ges större möjlighet till "dispens från kravet på lämnande förenings godkännande vid övergång utanför frimånaden" än vad som är fallet i nuläget. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: