Annons:

Sök

Annons:

VIMMERBYS GLÄDJEBESKED: TROTJÄNAREN FÖRLÄNGER

Rickard Thuresson har skrivit på ett nytt kontrakt med Vimmerby IF. Foto: Ossian Mathiasson

VIMMERBYS GLÄDJEBESKED: TROTJÄNAREN FÖRLÄNGER

Vimmerby IF fortsätter att lägga truppusslet inför kommande säsong. Nu är en viktig pusselbit på plats. Rickard Thuresson har skrivit på ett nytt kontrakt med division 4-laget. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Division 4-laget har svarat för en stark silly season med flera intressanta nyförvärv, bland annat Erik Ståhlgren och Haris Dreco för kommun- och serierivalen Gullringens GoIF. 

Trotjänaren Rickard Thuresson, 33, har efter säsongens slut funderat över sin fotbollsframtid. Nu står det klart att Thuresson, som inte har representerat någon annan förening än VIF under karriären, blir moderklubben trogen även nästa säsong, en nyhet som Vimmerby Tidning var först med att rapportera om. 

– Jag har inga förhoppningar eller resultatmål för säsongen mer än att jag ställer upp för Vimmerby IF som är i behov av mig som spelare trots att jag fyller 34 år nästa år. Lite kan jag säkert bidra med. Löftet om byte av konstgräs var viktigt för mig, säger Rickard Thuresson. 

Har det funnits intresse från annat håll?

– Det har allt funnits intresse från de flesta klubbarna i trakten, säger Thuresson.

"Positivt och bra"

David Lindgren i VIF:s sportgrupp är nöjd över att få behålla Thuresson nästa säsong.

– Det är något som vi har hoppats på hela tiden. Vi kommer ha ett ganska ungt och talngfullt lag men det är nyttigt för dem att ha spelare som har varit med ett tag och har rutin på planen. Det känns positivt och bra att "Thure" fortsätter, säger David Lindgren. 

Hur har dialogen sett ut med honom efter säsongens slut?

– "Thure" har varit ganska tydlig att det har hängt en hel del på hur det blir med konstgräset. Han är äldre och det har varit slitsamt att träna på planen med det underlaget. När det blev färdigt så har vi hoppats på att det innebär att han fortsätter i VIF. Konstgräset ska förhoppningsvis vara klart till seriestart 2021, säger Lindgren. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: