Annons:

Sök

Annons:

  • ”Thure” skyttekung i KM – öppnar för fortsatt spel i VIF

    Vimmerby IF vann KM efter en klar finalseger mot IFK Tuna. Foto: Stefan Härnström

  • ”Thure” skyttekung i KM – öppnar för fortsatt spel i VIF

    Rickard Thuresson blev skyttekung i KM. Foto: Stefan Härnström

”Thure” skyttekung i KM – öppnar för fortsatt spel i VIF

Mycket var sig likt när kommunmästerskapet i futsal spelades i Idrottshallen i Vimmerby. Rickard Thuresson blev skyttekung med sina sex fullträffar och hans Vimmerby IF vann KM för 16:e gången.

– Det trodde man inte efter den starten vi hade. Vi fick inte alls något att stämma och hade ett litet snack några matcher in i turneringen, säger Rickard Thuresson efter 6-2 i finalen mot IFK Tuna.

Annons:

Visst har Vimmerby IF varit segstartat förr i KM i futsal, men kanske inte så segstartat som i dag. Efter fyra gruppspelsmatcher hade VIF bara spelat in fyra poäng och riskerade att vara ett av tre lag som inte skulle få spela semifinal.

– Vi fick inte alls något att stämma. Vi har tränat för lite tillsammans och lagen vi möter lägger mer fokus på det här. Det är inte enkelt bara för att man spelar i en högre division och det var många av oss som inte tog jobbet. Då blev vi straffade många gånger. När vi hade ett snack efter några matcher sa jag till gruppen att jag aldrig spelat ett KM och inte gått vidare till slutspel. Det hade jag gärna inte velat ”avsluta” med om det nu skulle bli så, säger Rickard Thuresson. 

”Thure” klev fram

Efter att VIF vaknat till liv och vunnit sina två sista matcher i gruppspelet gick man ändå till semifinal som fyra. Väl där mötte man dittills obesegrade Gullringens GoIF. Efter mållösa 20 minuter fick prestigemötet avgöras i förlängning. Vem klev fram och avgjorde där om inte Rickard Thuresson?

Väl i finalen klev Thuresson förstås också fram och visade vägen genom att sätta 1-0 efter 50 sekunder. ”Thure” gjorde också det så viktiga 3-2-målet efter att Tuna kommit tillbaka från ett 2-0-underläge till 2-2.

Till slut vann VIF med utklassningssiffrorna 6-2. Värt att notera är att Vimmerby och Tuna möttes i KM-finalen även för ett år sedan. Då vann VIF med 5-0.

– Finalen var nästan i semifinalen (mot Gullringen, reds. anm.). Tuna brukar vi ha lätt för. Det blir mycket tillfälligheter i de här matcherna. Nu fick vi ett tidigt mål direkt och vi kanske hade reagerat likadant om det hade varit vi som hade fått målet emot oss. Vi får väl hoppas att vi är bättre tränade och att det var det som lyste igenom och sen ska vi vara individuellt skickligare också.

Du har vunnit en del KM, hur var känslan att göra det idag?

– Det är klart att när man är med så vill man vinna och det är alltid mycket publik så det är roligt att spela de här turneringarna. Det smäller lite och det blir lite grinigt.

Kommer du att spela fler KM eller var det här ditt sista?

– Man vet aldrig, nu känns det som att det är roligt. Men jag börjar bli till åren och man blir ju sämre på allt. Vi får se. Det kanske blir KM, men inte med Vimmerby, det får vi se.

Siktar på spel 2024

Rickard Thuresson blev dessutom skyttekung i KM med sina sex fullträffar.

– Så många mål brukar väl egentligen ingen göra så det var roligt.

Näst bästa målskyttar var Isack Thuresson, Djursdala SK, och  Ahmed Tharabeih, Vimmerby IF, som båda nätade fyra gånger under dagen.

Positivt för Vimmerby IF är att det verkar bli spel för Rickard Thuresson i division tre även under 2024.

– Jag ska börja vara med lite så får vi se. Men tanken är att jag ska köra om jag håller och om tiden räcker till. Jag tycker att det är roligt så målsättningen är att köra.

Det blir en satsning alltså?

– Satsa och satsa… Men jag ska vara med i alla fall, det är bra träning för mig. Man kanske inte håller, vi får se, säger Rickard Thuresson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: