Annons:

Sök

Annons:

Han fick årets pris till minne av ”Läskis”:

Ungdomsledaren Jerker Hultqvist (mitten) är den femte stipendiaten till minne av Nicklas ” Läskis” Johansson. Han flankeras av Budo Ericsson och Michael Sjöström. Foto: Vimmerby IF

Han fick årets pris till minne av ”Läskis”: "Att få hans minnespris är riktigt rörande"

För femte gången har Vimmerby IF delat ut Nicklas ”Läskis” Johanssons Minnespris. Årets stipendiat är mångårige VIF-ledaren Jerker Hultqvist. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jerker Hultqvist var i flera års tid ledare för P00-laget där spelarna gick hela vägen upp till klubbens akademilag och är nu ledare för P07-laget.

Nu belönas VIF-ledaren med stipendiet till minne av Nicklas ”Läskis” Johansson. Under 2016 gick Nicklas ”Läskis” Johansson bort. ”Läskis” var en stor profil i Vimmerby IF och har både varit spelare och ledare. Till hans minne skapade familjen en minnesfond som varje år premierar en ungdomsledare i föreningen.

”Jerker Hultqvist är en föreningsmänniska som har stor ödmjukhet och pedagogisk ådra och som format flera årskullar med spelare i VIF. Först med äldsta grabben Samuel, född 2000, som gjorde resan från pojklag ända upp till junior och Vimmerby Akademi i division 6, därefter har Jerker anslutit till yngsta grabben Jakobs P07-gäng. Jerker har även en fotbollsspelande dotter Johanna född 2002 som han följt som aktiv förälder där även Läskis hade sin dotter Tilda. Det blev många trevliga och roliga matcher och cupresor med det flicklaget. Jerker är även aktiv i VIFs ungdomsutskott där han gör ett ovärderligt jobb. Jerker uppfyller alla kriterier som krävs för att bli utvald och tilldelas Nicklas ”Läskis” Johanssons minnespris 2020”, skriver Vimmerby IF på sin hemsida.

"Lyckades överraska honom rejält"

Priset brukar vanligtvis delas ut på Bullerby Cup men med tanke på pågående pandemi fick klubben tänka om. 

”Vi lyckades lura ner Jerker till Ceos veckan före jul och överraska honom rejält”, skriver VIF.

Jerker Hultqvist säger så här om att bli den femte VIF-aren som får stipendiet. Vid utdelningen deltog Budo Ericsson från VIF-styrelsen och Michael Sjöström, tvillingbror till ”Läskis” som representant för familjen som stiftat priset. 

”Detta var verkligen överraskande och jag är oerhört stolt att få priset. ”Läskis” var själv ett föredöme och att få hans minnespris är riktigt rörande”, säger Jerker Hultqvist. 

Fakta

Tidigare års minnespristagare: 

2019: Josefine Svensson och Ulrika Nilsson F06

2018: Håkan Carlsson P06

2017: Karin Hillström P04

2016: Mikael Rinaldo F04

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: