Annons:

Sök

Annons:

Lokala division 4-lag kan hamna i ny serie efter inkommet motförslag

Lammhult och Slätthög vill göra om division 4 och sätta Gullringen, Vimmerby och Tuna i Kalmar- och Ölandsserien. Foto: Ossian Mathiasson

Lokala division 4-lag kan hamna i ny serie efter inkommet motförslag

Lammhult och Slätthög vill göra om serieindelningen i division 4. Om det nya förslaget går igenom på söndag hamnar Vimmerby IF, Gullringens GoIF och IFK Tuna i Kalmar- och Ölandsserien. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Smålands Fotbollförbund presenterade för en tid sedan sina serieförslag till lokalfotbollen och placerade bland annat Gullringen, Vimmerby och Tuna i den norra division 4-serien med Bankeryd, Höreda, Haga, Hallby, Malmbäck, Myresjö/Vetlanda, Tenhult, Tranås och Ölmstad. 

De lämnar in motförslag

Lammhult och Slätthög, två klubbar som ligger strax norr om Växjö, är inte alls nöjda med att de har hamnat i den västra serien med tre resor till Jönköpingstrakten. 

Nu har de två lagen lämnat in ett nytt, gemensamt serieförslag som betyder förändringar. Påryd, Lindås/Långasjö och Nybro flyttas till den södra division 4-serien samtidigt som Gullringen, Tuna och Vimmerby får åka söderut och möta lag från Kalmar och Öland i division 4 östra.

– Vi mäter alltid hur långa resorna blir i de fyra serierna. Smålands Fotbollförbunds förslag innebär i det här fallet ett antal mil mindre för varje lag.  Vi tittar ofta på de längsta resorna så vi får ner dem så mycket som möjligt. I deras förslag tänker de inte på att Vimmerby, Gullringen och Tuna. Titta på resan som Gullringen i så fall skulle få göra till Borgholm. Det är 18,5 mil enkel resa, säger Mats Larlind, ansvarig för seniorfotboll på Smålands Fotbollförbund. 

"Låter andra lag få eländet"

Lammhult och Slätthög hävdar att deras uppdelning blir mer rättvis sett till alla serier då de har placerat sig i en serie med lag från Värnamo-trakten plus några lag som ligger strax utanför Växjö. 

Vad säger du om deras motförslag?

– Det är som alla förslag som kommer in, man lägger sig själv närmast och låter andra lag få eländet. Det är inte konstigare än så. Man gör inget som är bättre för alla 48 lag utan det är några som får det väldigt mycket sämre, säger Larlind och fortsätter:
– De vill slippa Jönköpingslagen och tycker att Vimmerby, Gullringen och Tuna ska åka över till Öland, vilket är mycket värre resor. De har lagt allt elände på en sida. 

Även Moheda IF har lämnat in ett alternativt serieförslag som endast går ut på att de byter serie med Lagans AIK (Moheda till södra serien och Lagan till västra serien).

De vill byta serie på damsidan

Timmernabbens IF, med ett nystartat lag på damsidan, har lämnat in ett önskemål om att flyttas från division 4 Vimmerby till division 4 Kalmar/Öland. Föreningen har många spelare som jobbar, studerar och bor i Kalmar och tycker att det blir ett stort hinder med spel i Vimmerbyserien. 

”Vi är tvungna att försöka lägga så mycket veckomatcher som möjligt, då många tjejer jobbar helger. Att ändra Vimmerbyserien till nio lag och Kalmarserien till tio lag kan ju inte möta några hinder”, anger Joakim Green, styrelsemedlem i Timmernabbens IF, som en del av motiveringen till det alternativa förslaget. 

Smålands Fotbollförbund har ett digitalt representantskapsmöte på söndag och ska då fastställa serieindelningarna i division 4-6 på herrsidan och division 3-5 på damsidan. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: