Annons:

Sök

Annons:

Vimmerby IBK mötte Kalmarsund förra helgen. Foto: Arkivbild

VIBK kliver in i Smålandscupen: "Ska vara mer spelförande"

Från ett av Sveriges bästa lag till ett division 3-lag. Vimmerby IBK skiftar definitivt motstånd från helg till helg.
– Vi har den största respekten för Bankeryd, men på papperet förväntas vi vinna med ett gäng bollar, säger tränaren Michael Elmér.

Annons:

Den gångna helgen var det dubbelmöte med SSL-laget FBC Kalmarsund. Vimmerby IBK fick som väntat oerhört svårt mot ett av Sveriges bästa lag.

Nu väntar Smålandscupen och på fredagskvällen är det bortamatch mot division 3-laget Bankeryd.

– Det är klart att vi kan ta med oss ett annat tempo, men vi ska framför allt gå in och göra vår match. Vi fick spela lite mer på deras premisser mot Kalmarsund och fokusera på att försvara oss. I kväll kan vi sätta en annan prägel på matchen på ett annat sätt. Ambitionen är att vara spelförande och styra matchen dit vi vill, säger VIBK-tränaren Michael Elmér. 

I gruppen ingår även seriekollegan Hovshaga och mycket talar förstås för att gruppsegern kommer stå mellan VIBK och Hovshaga.

– Vi har den största respekten för Bankeryd, men på papperet förväntas vi vinna med ett gäng bollar. Bankeryd är underdogs och vill säkert göra en bra match. Pressen är på oss, de har allt att vinna och vi måste vara ödmjuka och göra jobbet i 60 minuter. 

Vad vet du om Bankeryd?

– De genomgår en generationsväxling och har tappat en del spelare som tidigare varit i Barnarp. Vi mötte dem med vårt division 3-lag för ett tag sedan och då fanns det mycket kompetens i laget. Nu gör de en omstart och siktar på att hänga kvar i division 3. 

"Styr det själv"

Matchen mot Bankeryd blev klar först i tisdags. 

– Det är första gången på bra många år vi har anmält oss. Nackdelen är att det blir klart sent med hur och när man ska spela. Fördelen med träningsmatcher är att man styr det själv. 

Matchen mot Hovshaga spelas först den 19 september.

– Det blir två dagar efter vår premiär mot Ledberg. Hovshaga har premiär på lördagen, men det var deras val att det skulle bli så här. Vi får se vilket lag som kommer återhämta sig bäst. 

Trio stannar hemma

VIBK dras med en del skavanker efter dubbelmötet med Kalmarsund och tre spelare stannar hemma. 

– Friberg (Jonas), Wall (Victor) och "Bobby" (Patrik Karlsson) blir kvar hemma. 

Thim Isaksson, Hugo Samuelsson och unge målvakten Erik Gustavsson följer med. 

– Vi kanske släpper in honom i målet beroende på hur matchen ser ut. Vi vill att alla ska vara nöjda och sedan har vi långledigt i helgen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: