Annons:

Sök

Annons:

Michael Elmérs Vimmerby IBK laddar för premiär hemma mot Ledberg i afton. Foto: Ossian Mathiasson

Målsättningen är att hålla sig kvar – här är VIBK:s uppställning i premiären

Vimmerby IBK inleder årets division 1-säsong med hemmamatch mot Ledberg. Målsättningen blir att hålla sig kvar i den tredje högsta divisionen. 
– Målet är att ha tre lag bakom oss och vara stolta division 1-spelare nästa säsong, säger tränaren Michael Elmér. 

Annons:

I kväll drar seriespelet i division 1 igång. Ett av sex öppningsnummer i premiäromgången är Vimmerby, som satsar på att hålla sig kvar, och Ledberg, som har siktet inställt på en toppstrid. 

VIBK har tränat hårt och spelat många träningsmatcher under försäsongen. Om några timmar, närmare bestämt klockan 19.30, är det dags för tekning i Vimmerby idrottshall. 

– Det är en längtan efter att få spela om poäng igen, mäta krafterna och komma igång. Inför en premiär undrar man alltid var vi står, vad vi kan, vad vi har tränat lagom på och vad vi har tränat för lite på. Så har det alltid varit under mina nästan 30 år som innebandytränare, säger Michael Elmér. 

Möter topptippat lag direkt

Elmér går in på sin tredje säsong som huvudtränare i VIBK och har satt ett spelsätt som spelarna är bekväma med.

– Vi är ett lag som måste stå för energi, fysik och kämpaglöd och att vi kryddar det med många härliga karaktärer i laget. Kan vi mixen att funka så har vi som målsättning att försöka rå på alla lag i serien så långt det bara är möjligt. Vi inser också att vi får matcher där vi kommer få vara underdogs. I kanske merparten av matcherna förväntar sig motståndarlaget att de ska slå oss men vi har satt målsättningen att vi ska vara stolta division 1-spelare nästa år, säger Michael Elmér.

Är det ett av seriens bästa lag som ni möter direkt i premiären?

– Ja, det verkar som så om man tittar på deras silly season med högoktaniga nyförvärv och deras matcher där de har spelat bra mot allsvenska lag. Vi ska göra vad vi kan för att vara en bra underdog och stå för glöden i spelet, det är det minsta vi kan göra i 60 minuter, säger Elmér. 

"Inte slagna på förhand mot något lag"

VIBK:s målsättning är att klara ett nytt kontrakt i division 1. 

– Målet är att ha tre lag bakom oss och vara stolta division 1-spelare nästa säsong och att vi har mäktat med övergångsåret mellan corona och inte corona. Föreningen bör hämta kraft igen och att det på sikt kanske finns en budget att jobba med för att kunna värva in spelare. Till årets säsong har de flesta spelarna fått gå ner i kontraktsersättningar. Vi har haft förutsättningar som har varit som de har varit men kan vi få ihop det i rätt antal matcher och rätt antal spellängd så ska vi kunna vara med och slåss om att ha tre lag bakom oss. Inom ett antal år ska VIBK sniffa på allsvenskt kval men nu är målsättningen inställd på att vi ska säkra ett nytt kontrakt. 

Vimmerby inleder med flera tuffa matcher: Ledberg hemma i kväll, seriefavoriten Hovslätt borta nästa helg och förra säsongens premiärmotståndare Nyköping veckan därpå. 

– Vi börjar mot riktigt bra motstånd. Vi har pratat mycket om att ha glädje i gruppen även om det skulle gå tungt. Vi är inte slagna på förhand mot något lag. Med tanke på nyförvärven så är inte årets trupp sämre än fjolårets trupp.

Flera spelare missar premiären

Värt att notera är att comebackande Johan Carlsson d.ä går in som center i andrafemman. Lettländaren Edijs Senbergs är inte spelklar än. Kalle Hjelmland, Thim Isaksson och Victor Wall missar premiären, likaså Emil Johansson, nyförvärvet från IBF Antvarden. 

– Som försiktighetsgård vilar Emil i kväll. Spel hade kunnat vara möjligt men vi tar det säkra före det osäkra.

Fakta

Preliminär laguppställning mot Ledberg:

Målvakt: Patrik Karlsson (Jesper Ahnfeldt)

Förstafemman: Adrian Brorsson, Hampus Carlsson - Elias Trawtschenko, Mattias Zeilon, Jonatan Green

Andrafemman: Ricky Gustafsson, John Pettersson - Jonas Friberg, Johan Carlsson dä, Sebastian Elmér

Tredjefemman: Viktor Nilsson – Hugo Samuelsson, Kevin Rosén, Kevin Hultman

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: