Annons:

Sök

Annons:

Vimmerby IBK är utslaget ur Smålandscupen.

VIBK UTSLAGET UR SMÅLANDSCUPEN – SPELARE SKADAD I FÖRSTA BYTET

Vimmerby IBK:s herrar har gjort sitt i Smålandscupen för den här säsongen. I dag blev det förlust hemma mot seriekollegan Hovshaga AIF med 11-6 och därmed är VIBK utslaget.

– Det är inte ett resultat som jag har ont i magen över, säger tränaren Michael Elmér.

Annons:

Det har varit en minst sagt tung helg för Vimmerby IBK:s herrar. I fredags blev det storstryk i division ett-premiären hemma mot seriefavoriten Ledberg (3-11). I dag blev det ytterligare en klar förlust när Hovshaga blev för svårt i Smålandscupens gruppspel. Målmässigt hängde VIBK med i en period, men efter att gästande Hovshaga gjort ett ryck i mittenakten var hemmalaget egentligen aldrig nära att kunna hota.

– Till vissa delar tycker jag att vi var bättre i dag än i fredags. Vi var med längre in i matchen i dag. Samtidigt är det fortsatt påtagligt att det är en del av våra egna misstag som fäller oss. Men spelet i sig var stundom mer godkänt än i fredags. Sen kan man förstås väga motstånden mot varandra. Ledberg ser jag som ett topp två-lag i serien och Hovshaga som ett lag för topp fyra, säger Michael Elmér.

Trodde att det var kvitterat

Vimmerby låg under med 2-1 efter den första perioden, men jublade för 2-2 precis när perioden var över.

– Vi tyckte att vi hade 2-2-bollen inne precis innan perioden var slut, men domarna blåste bort det då de tyckte att signalen hade påbörjats innan bollen var över linjen, säger Michael Elmér.

I den andra perioden gick Hovshaga sedan fram till 7-2.

– Vi dippade lite där, men lyckades på något sätt få lite ny energi och gjorde två mål i slutet av perioden. Jag tycker att vi satte oss i ett hyfsat läge där, men sen var det lite tungt när de fick göra 8-4 i tredje. Vi hade behövt få in 7-5 istället.

Skadad i första bytet

Förlusten gör att VIBK gjort sitt i Smålandscupen för den här säsongen.

Totalt 22 insläppta mål på helgens två matcher. Hur ser du på det?

– Hade det varit mot de lagen vi ska ha runt oss i serien hade jag varit riktigt orolig. Antalet insläppta mål säger jag inte så mycket om, det handlar mer om hur man släpper dem. Vi har haft lite för mycket strukturella brister och det behöver vi ta med oss och jobba på.

Värt att notera är att Vimmerby-spelaren Emil Johansson skadade sig redan i första bytet i dagens match.

– Det handlar om en sträckning runt höften. Han skulle åka till akuten och kolla upp det direkt efter matchen. Förhoppningsvis kanske han kan vara tillbaka i spel om någon vecka, men mer troligt handlar det nog om ett par veckor, säger Michael Elmér.

VIBK-tränaren delade ut ett extra plus till målvakten Jesper Ahnfeldt, Adrian Brorsson och Johan Carlsson.

Fakta

VIBK:s poäng:

Jonatan Green 2+1

Kevin Rosén 1+1

Elias Trawtschenko 1+1

Sebastian Elmér 1+0

Hugo Samuelsson 0+1

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: