MARDRÖMSMINUTER I FÖRSTA GRUSADE VIMMERBYS POÄNGCHANSER

Kalmarsund jublar över ett av sina nio mål mot VIBK. Foto: Ossian Mathiasson

Några mardrömsminuter i öppningsperioden förstörde chanserna för Vimmerby IBK. Hemmamatchen mot topplager FBC Kalmarsund Ungdom slutade 2-9.

Det var svårt att tro det om man tittade på resultattavlan efter första perioden. Men Vimmerby IBK inledde väldigt bra första drygt åtta minuterna hemma mot FBC Kalmarsund Ungdom.

Gästernas tidiga ledningsmål kom aningen snöpligt, men ett vackert VIBK-anfall strax därpå innebar 1-1. Elias Trawtschenko avslutade fint efter passning från Jonatan Green.

VIBK hade mycket boll och initiativet i matchen fram tills knappt halva perioden var spelad. Därefter rasade VIBK ihop. 1-2 kom efter 8.50 och efter 12.52 ledde topplaget med hela 1-6.

Merparten av målen kändes billiga och Kalmarsund straffade VIBK stenhårt för minsta lilla misstag.

Innan perioden var över hade Kalmarsund, som spelade man mot man-spel i försvarsspelet och satte mycket hög press på hemmalaget, gjort även 1-7.

Notabelt är att VIBK-produkten Daniel Helge gjorde gästernas fjärde mål. Kort senare fick han en tuff smäll av Ricky Gustavsson. Trots bandagering spelade han vidare.

Bättre med målmässigt

VIBK stoppade blödningen redan i slutet av den första perioden och fortsatte på den inslagna vägen i början av mellanakten. Åtta minuter och 22 sekunder in på period två fick Vimmerby måljubla igen. Victor Wall satte 2-7 framspelad av Jonatan Green.

VIBK drabbades av matchens andra utvisning när Kevin Hultman åkte ut för slag. VIBK gjorde ett heroiskt boxplay och klarade sig från att släppa in ett åttonde mål. Men bara sju sekunder efter att Vimmerby blivit fulltaligt hade man sex spelare på banan enligt domarduon. Det betydde ett nytt boxplay och den här gången hittade Kalmarsund nätet igen.

Vimmerby skapade även flera fina lägen, inte minst sista minuten, för att få kontakt med ett 3-8-mål. Men bollen ville verkligen inte in för hemmalaget.

Målsnål tredje

Bortalaget inledde piggt även i den tredje akten. Utdelningen kom efter tre minuter och 33 sekunder. Då ökade Kalmarsund på till 2-9.

Särskilt nära att komma närmare igen var aldrig VIBK. Med tre minuter och 28 sekunder kvar av matchen och i ett sjumålsunderläge begärde Michael Elmér timeout. Ingen reducering kunde dock hittas trots fina chanser och Kalmarsund vann ytterst komfortabelt.

Mer om matchen senare.

Vimmerby IBK–FBC Kalmarsund Ungdom 2–9 (1–7, 1–1, 0–1)

Första perioden: 0–1 (4.30) Hampus Nelson, 1–1 (5.16) Elias Trawtschenko (Jonatan Green), 1–2 (8.50) Felix Ekelund, 1–3 (9.44) Oskar Johansson, 1–4 (10.08) Daniel Helge, 1–5 (10.35) Kasper Hultgren, 1–6 (12.52) Christopher Dahl i spel fem mot fyra, 1–7 (15.02) Hampus Nelson

Andra perioden: 2–7 (28.22) Victor Wall (Jonatan Green), 2–8 (33.53) William Alvarmo i spel fem mot fyra

Tredje perioden: 2–9 (43.33) Oliver Samuelsson.