Annons:

Sök

Annons:

VIBK rasade ihop på drygt sex minuter:

Patrik "Bobby" Karlsson släppte nio bollar förbi sig när Vimmerby IBK föll med 2–9 mot FBC Kalmarsund Ungdom. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK rasade ihop på drygt sex minuter: "Täckte inte skott som vi ska göra"

Några ödesdigra minuter i första perioden förstörde Vimmerby IBK:s poängchanser hemma mot FBC Kalmarsund Ungdom i kväll. 
– Vi var inte riktigt med framför kassen och täckte inte skott som vi ska göra, säger målvakten Patrik ”Bobby” Karlsson. 

Annons:

Vimmerby IBK slåss i botten av division 1-tabellen och åkte på ett tungt 2–9-nederlag inför 210 åskådare i dagens hemmamatch mot FBC Kalmarsund Ungdom. 

Det som förstörde kvällen var drygt sex minuter i första perioden där gästerna gick från 1–1 till 7–1 och punkterade i stort sett tillställningen. 

– Vi började matchen hyfsat bra, sedan vet jag inte vad som hände. Vi var inte riktigt med framför kassen och täckte inte skotten som vi ska göra. De fick flera gånger stå och prickskjuta och jag borde kanske ha tagit några bollar, säger Patrik ”Bobby” Karlsson. 

Uppehåll i en månad

VIBK spelade upp sig i de två sista perioderna och förbättrade sitt spel avsevärt. 

– Vi tog tag i det och gjorde två riktigt bra perioder. I första periodpausen snackade vi om att det stod 0–0 och att vi måste jobba som vi ska och som vi har gjort i tidigare matcher. Vi måste också vara effektivare i avsluten, säger ”Bobby” och fortsätter:

– Vi hade två bra lägen i boxplay i andra perioden och kunde faktiskt ha kommit tillbaka till 4–7. Istället gjorde de 8–2. 

FBC Kalmarsund Ungdom ligger tvåa i serien, en poäng bakom Hovslätt med en match mer spelad. 

– Jag tycker inte att de imponerar så mycket. Jag förstår inte hur de kan ligga så högt upp i tabellen. Hovslätt är tusen gånger bättre än dem, men de gnetar på bra och har ett bra försvar. 

VIBK ligger näst sist med sju inspelade poäng och har fem poäng upp till Växjö IBK U på säker mark. Nu väntar ett långt uppehåll och VIBK:s kommande match är borta mot Ledbergs IBF den 17 december. 

– Det känns som att uppehållet kommer lägligt. Vi får se till att alla spelare blir friska och att vi kan träna bra under uppehållet. Vi håller modet uppe på träningarna. Det märks att vi är få i dag och det märks på peppet när det går tungt. Det är bara att kämpa på.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: