Annons:

Sök

Annons:

VIBK:s talangfulla målvakt lämnar för allsvensk klubb

Vimmerby IBK:s målvakt Wilma Djurstedt lämnar moderklubben för att testa lyckan i allsvenska topplaget Craftstadens IBK. Foto: Simon Henriksson

VIBK:s talangfulla målvakt lämnar för allsvensk klubb

Vimmerby IBK tappar en nyckelspelare till nästa säsong. 20-åriga målvakten Wilma Djurstedt tar två kliv upp i seriesystemet och är klar för allsvenska klubben Craftstadens IBK.

Annons:

Wilma Djurstedt har varit en viktig sista utpost i Vimmerby IBK:s damlag i division 2 de senaste säsongerna. 20-åringens tid i moderklubben är nu över för den här gången.

Hon har kritat på för allsvenska topplaget Craftstadens IBK från Oskarshamn, en nyhet som klubben gick ut med på sociala medier på torsdagen. Kontraktet är skrivet på 1+1 år. 

– Jag har varit och provtränat med Craftstaden ett par gånger och när jag sedan fick frågan om att skriva kontrakt så kunde jag inte säga nej. Det känns väldigt bra att få testa att spela på högre nivå. Intrycket har varit att Craftstaden är en bra och seriös klubb så att jag kan fortsätta att utveckla mitt spel i målet, säger Wilma Djurstedt. 

Hur känns det att lämna moderklubben som du har tillhört hela karriären?

– Det känns såklart vemodigt att lämna VIBK eftersom jag alltid har spelat där. Jag kände att jag behövde en ny utmaning – och jag är tacksam för alla år i Vimmerby och den stöttning och utveckling VIBK har gett mig, säger Wilma Djurstedt. 

Från division 2 till allsvenskan, hur ser du på den sportsliga utmaningen?

– Jag vet inte riktigt vad jag har att vänta mig förutom att det ska bli otroligt kul att testa på den höga nivån. Det kommer förmodligen bli betydligt högre tempo än jag är van vid och det ska bli jättekul.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: